Update: dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S10 Plus

Wouter Nijsen
3 december 2018, 12:15
2 min leestijd
Update: dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S10 Plus

De Galaxy S10 Plus, de grotere versie van Samsungs vlaggenschip voor 2019, krijgt twee camera’s aan de voorkant. Daarvoor zou een speciaal soort ‘cameragat’ in het scherm nodig zijn, waar de twee lenzen in verwerkt worden.

Lees verder na de advertentie.

Update 12.15 uur: De doorgaans betrouwbare smartphonelekker OnLeaks en website 91 Mobiles hebben de eerste renders van de Galaxy S10 Plus gepubliceerd. Te zien is dat de Samsung-smartphone een groot scherm krijgt met dunne randen, en een gat waar de dubbele frontcamera in is verwerkt.

Volgens de website meet het display 6,4 inch en heeft het een resolutie van 2960 bij 1440 pixels. Op de achterkant zien we de drie dubbele camera, van respectievelijk 16 + 16 + 13 megapixel. De camera’s zijn – zoals eerdere horizontaal geplaatst, met aan de rechterkant de led-flitser.

Ook wordt bevestigd dat de Galaxy S10 Plus een vingerafdrukscanner in het scherm heeft, ook omdat er geen fysieke scanner op de renders te zien is. Verder valt op dat de smartphone ‘gewoon’ een koptelefoonaansluiting heeft. Ook aanwezig is een usb-c-poort voor snel opladen, en een grotere 3700 mAh-accu.

Samsung Galaxy S10 Plus frontcamera’s

Dat blijkt uit een bericht van de Chinese lekker Ice Universe (via PhoneArena), die vaker nieuws heeft over onaangekondigde Samsung-smartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou de Galaxy S10 Plus willen uitrusten met twee camera’s aan de voorkant, waarbij het bijvoorbeeld kan gaan om een reguliere sensor en een groothoeklens. De Google Pixel 3 XL heeft een vergelijkbare set-up, en maakt het daarmee mogelijk om bredere beelden met de frontcamera vast te leggen.

Om de dubbele selfiecamera te huisvesten, zou Samsung een gaatje in het scherm maken. Met de zogeheten ‘Infinity O’-displays stapt de fabrikant af van het design met de twee dunne schermranden aan de onder- en bovenkant, wat we kennen van de Galaxy S9 en Galaxy Note 9. Daardoor zou ruim 93 procent van de voorkant van de S10 Plus uit scherm kunnen bestaan. Bij de S9 Plus is dit zo’n 83 procent.

Galaxy S9 Black Friday cashback-actie

Volgens eerdere geruchten krijgt de Galaxy S10 Plus een grotere 4000 mAh-accu en drie camera’s aan de achterkant. Daarnaast is het aannemelijk dat de telefoon beschikt over de Exynos 9820-chip, 6GB RAM en Android 9.0 (Pie) met Samsung’s nieuwe OneUI-skin. De koptelefoonaansluiting zou voor het eerst worden geschrapt.

Naar verwachting presenteert Samsung zijn nieuwe vlaggenschepen in februari, tijdens het Mobile World Congress 2019 (25 – 28 februari). De release volgt dan mogelijk een maand later. Dit komt overeen met dit jaar: de Galaxy S9 en S9 Plus werden tijdens het Mobile World Congress (25 februari 2018) uit de doeken gedaan.

Tip: volg het laatste nieuws over de Galaxy S10 (Plus) door de Android Planet-app te downloaden.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu