‘Samsung Galaxy S10 kan andere smartphones opladen’

Michel van 't Klaphek
14 december 2018, 19:17
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 kan andere smartphones opladen’

Met de Samsung Galaxy S10 kun je andere smartphones en smartwatches opladen, net zoals met de Huawei Mate 20 Pro mogelijk is. Het is nog maar de vroeg hoe praktisch deze functie is.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 kan andere smartphones opladen’

De afgelopen week stond in het teken van de Samsung Galaxy S10. Niet alleen lekte het design van het nieuwe vlaggenschip uit, ook kwamen we erachter dat er waarschijnlijk een Lite– en Plus-versie aan zitten te komen. Daarbovenop lekten vrijwel alle specificaties uit.

Alsof dat nog niet genoeg informatie was, doet Sammobile er een schepje bovenop. De website meldt namelijk dat de Galaxy S10 in staat is andere smartphones op te laden. Deze functie heet Powershare en je kunt zowel Android-smartphones als iPhones van stroom voorzien.

Het werkt als volgt. Je legt de Galaxy S10 met zijn achterkant op een andere telefoon waarna de batterij van dit toestel automatisch wordt opgeladen. Uiteraard moet de ontvangende telefoon wel over draadloos opladen beschikken. Volgens Sammobile beschikken alle drie de Galaxy S10-toestellen over Powershare.

Een gimmick, of meer dan dat?

Alhoewel de functie op papier interessant klinkt, is het nog maar de vraag hoe vaak je het gaat gebruiken. Een andere telefoon draadloos opladen gaat in praktijk namelijk erg langzaam waardoor het niet meer dan een gimmick is. Althans, dit geldt voor de Huawei Mate 20 Pro, die ook andere smartphones kan opladen.

Bovendien denken wij dat de accu van de Galaxy S10 behoorlijk snel leeg is wanneer je er andere smartphones mee gaat opladen. Wellicht is het daarom de bedoeling om bijvoorbeeld je Samsung-smartwatch met Powershare op te laden. Een slim horloge heeft immers een veel minder grote accu.

De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk op 20 februari aangekondigd, waarna hij op 8 maart in de winkels ligt. Volgens recente geruchten kost het vlaggenschip tussen de 800 en 900 euro. Voor de Lite-variant betaal je ongeveer 650 euro terwijl de S10 Plus een adviesprijs van 1000 euro krijgt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu