Onderzoek: prijs Samsung Galaxy S10 zakt harder dan bij voorgangers

Thomas Haenen
17 april 2019, 13:56
3 min leestijd
Exclusief
Onderzoek: prijs Samsung Galaxy S10 zakt harder dan bij voorgangers

Goedkoop is de Samsung Galaxy S10 nog niet, maar hij zakt een stuk harder in prijs dan zijn voorgangers. Al slechts na een maand is er meer dan honderd euro van de adviesprijs af.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 prijsdaling is al ingezet

De Samsung Galaxy S10 verscheen op 10 maart in Nederland tegen een adviesprijs van 899 euro. Iets meer dan een maand later is het toestel al bij meerdere winkels voor minder dan 800 euro te vinden. De goedkoopste losse Galaxy S10 haal je op dit moment voor 763 euro in huis, een prijsdaling van 14 procent. Daarmee daalt de prijs van Samsungs populairste smartphone een stuk sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van Android Planet.Het is al jaren zo dat de toptoestellen van Samsung snel in prijs zakken. Die daling lijkt dit jaar echter sneller in te zetten dan voorgaande jaren. Zo zakte de prijs van de Galaxy S9 slechts een paar procent in de eerste maand, en duurde het twee maanden voor er een soortgelijke daling was. Bij de Galaxy S7 duurde het zelfs nog langer: daar was pas na vier maanden meer dan 15 procent van de prijs af. Bovenstaande grafiek toont het prijsverloop van de laatste vier Galaxy S-toestellen.

Verkoopcijfers Galaxy S10 nog onbekend

Samsung zelf hanteert nog altijd een adviesprijs van 899 euro voor de Galaxy S10, en zegt beperkte invloed te hebben op de prijs van zijn smartphones bij andere winkels. In de officiële online Samsung-winkel wordt gewoon de adviesprijs gehanteerd. Desalniettemin suggereert de snel dalende prijs dat andere winkels met de prijzen moeten stunten om de verkoop aan te jagen.

Vooralsnog heeft Samsung geen verkoopcijfers van de Galaxy S10 vrijgegeven. Het bedrijf liet rond de release weten dat de pre-orders iets hoger lagen dan bij de Galaxy S9, maar heeft sindsdien geen data gedeeld.

Concurrentie van Huawei neemt toe

Ook de felle concurrentie is mogelijk een oorzaak van de scherpe prijsdaling. Vooral Huawei weet steeds meer marktaandeel van Samsung af te snoepen. Dat blijkt onder andere uit cijfers van Google Trends, dat inzicht biedt in hoeveel Nederlanders op bepaalde termen zoeken.

Trends laat onder andere zien dat de Galaxy S10 bij zijn aankondiging ruwweg even populair was als de Galaxy S9 vorig jaar. En dat terwijl de Huawei P30 juist een hogere piek heeft dan de P20 in 2018.

Prijs Galaxy S10e zakt harder, Galaxy S10 Plus beperkt daling

Bij de Galaxy S10e lijkt de prijs overigens nog harder te zakken. Dat toestel verscheen op 10 maart voor een adviesprijs van 749 euro, maar is inmiddels al voor 599 euro verkrijgbaar. Dat is een daling van 20 procent. Het is voor het eerst dat Samsung een derde model in de reeks introduceert, dus vergelijkingsmateriaal is er nog niet.

Bij het grootste en duurste model uit de reeks, de Galaxy S10 Plus, gaat het iets minder hard. Deze variant had oorspronkelijk een adviesprijs van 999 euro, en wordt nu voor zo’n 880 euro verkocht. Dat is een daling van zo’n 12 procent: nog altijd redelijk wat, maar minder vlot dan bij de rest van de reeks.

In onze Samsung Galaxy S10 (Plus) review waren we zeer te spreken over het toestel. “De Galaxy S10 laat zien dat Samsung nog altijd ijzersterk is als het om zijn paradepaardjes gaat. Het beeldscherm is van wereldklasse, de chipset ontzettend krachtig en de camera’s schieten uitstekende foto’s. Koop je de Samsung Galaxy S10, dan koop je een toestel dat erg goed afgewerkt is. Het is de smartphone van een bedrijf dat al aan de top staat, een bedrijf dat (terecht) vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen.”

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu