‘Samsung Galaxy S10 gaat in Nederland 899 euro kosten’

Wouter Nijsen
1 februari 2019, 9:27
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 gaat in Nederland 899 euro kosten’

De Nederlandse prijzen van de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e zijn gelekt. Het toestel is bij verschijning ietsjes duurder dan zijn voorganger, al verschijnt er met de S10e een betaalbare optie voor als je het nieuwe vlaggenschip te duur vindt.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit zijn de Samsung Galaxy S10 prijzen’

De prijzen van de Samsung Galaxy S10-toestellen zijn gelekt door Ishan Agarwal, een doorgaans betrouwbare smartphonelekker die zijn bevindingen deelt op Twitter. Hij benadrukt expliciet dat het gaat om de Nederlandse adviesprijzen, en die liggen niet ver af van de prijzen waarmee de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus in Nederland werden uitgebracht: 849 en 949 euro.

samsung galaxy s10 prijzen

Volgens de informatie van Agarwal krijgt de reguliere Galaxy S10 een adviesprijs van 899 euro. Hierbij gaat het om de variant met 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Een krachtigere variant, met maar liefst 8GB werkgeheugen en 512GB opslag kost 1149 euro. De smartphone komt in verschillende kleuren: zwart, groen, wit en blauw.

De grotere Galaxy S10 Plus is duurder en wordt vanaf 999 euro verkocht (6GB RAM/128GB opslag). Er zijn twee duurdere versies: een 8GB RAM/512GB opslag voor 1249 euro, en een speciale versie met 12GB(!) werkgeheugen en een terabyte aan opslagruimte. Die kost 1499 euro.

Wil je als eerste één van de nieuwe Galaxy-modellen in huis halen. Check dan na de lancering onze prijsvergelijkers voor de actuele prijzen. We zullen alle prijzen updaten zodra de prijzen bekend zijn gemaakt.

Galaxy S10e en opvouwbare smartphone

Ook bevestigt Agarwal met de informatie dat de goedkopere versie de ‘Galaxy S10e’ gaat heten. Dit toestel heeft een adviesprijs van 749 euro en is daarmee fors goedkoper dan zijn grotere broers. De S10e wordt in één configuratie verkocht: met 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte.

Speciaal is dat de telefoon in een aantal andere, opvallende kleurtjes verschijnt. Het zou gaat om ‘Canary Yellow’, ‘Prism Black’, Green, White en een blauwe variant die later moet verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=P86t1F-B5Hs

Ook is het al een tijdje duidelijk dat Samsung met een opvouwbare smartphone komt, en daarvan is vermoedelijk de officiële video gelekt (via Slashleaks). Het gaat om een marketingvideo (zie hierboven) waar de opvouwbare telefoon heel kort in te zien is. Het is onduidelijk wanneer Samsung het toestel precies aankondigt en uitbrengt, maar mogelijk gebeurt dit op 20 februari. Op die dag vindt een Unpacked-event plaats in San Francisco, waar sowieso de nieuwe S10-telefoons uit de doeken worden gedaan.

Op de hoogte blijven van de Samsung Galaxy S10? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor een dagelijks of wekelijks nieuwsoverzicht, of download de Android Planet-app.

Meer nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu