De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung staakt uitrol Galaxy S10-update tijdelijk na problemen – update

Rens Blom
29 mei 2019, 14:51
2 min leestijd
Samsung staakt uitrol Galaxy S10-update tijdelijk na problemen – update

Samsung is gestopt met het uitrollen van een software-update voor de Galaxy S10. De update blijkt namelijk zoveel bugs te bevatten dat de smartphone niet meer goed functioneert. Dit moet je weten over de problemen met het vlaggenschip van Samsung.

Samsung Galaxy S10 problemen na update

Onlangs bracht Samsung de software-update XXU1ASE5 uit voor de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. De nieuwe software introduceert onder meer een verbeterde nachtmodus, maar is in de praktijk één stap vooruit en twee achteruit. Gebruikers die de update hebben geïnstalleerd, ervaren namelijk allerlei problemen. Van apps die spontaan vastlopen en een tragere vingerafdrukscanner tot een smartphone die volledig bevriest. Het toestel herstarten of terugzetten naar de fabrieksinstellingen helpt niet.

Update 30 mei: Samsung heeft een nieuwe update uitgebracht voor de S10-serie. De XXU1ASE6-update is als eerste beschikbaar in Zwitserland, schrijft Sammobile. Volgens gebruikers verhelpt de nieuwe software de problemen van de vorige update. De nieuwste versie verschijnt naar verwachting binnen enkele dagen ook in Nederland voor de Galaxy S10, S10+ en S10e.

Een serieus probleem dat wereldwijd lijkt te spelen, en daarom heeft Samsung relatief snel actie ondernomen. De fabrikant heeft de software-update teruggetrokken en het downloadbestand van zijn website verwijderd. Dit betekent dat je de update voorlopig niet meer kunt installeren. Prettig voor S10-gebruikers die nog de oudere software draaien, maar het is geen oplossing voor wie de update wél geïnstalleerd heeft.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Verbeterde update in de maak

Nu de uitrol van de software-update gestaakt is, kan Samsung terug naar de tekentafel. De problemen moeten worden opgelost. Vervolgens zal de fabrikant de nieuwe software testen en als alles goed is, komt de nieuwe update beschikbaar voor alle gebruikers. Het is nog onduidelijk wanneer deze verbeterde update verschijnt. Gedupeerde S10-gebruikers beschuldigen Samsung ervan dat de fabrikant de update niet goed heeft getest.

Overigens is het niet de eerste keer dat een Galaxy S10-update allerlei problemen oplevert. Eind maart bracht Samsung een software-update uit die diverse verbeteringen met zich mee zou brengen. Na slechts een paar uur werd de uitrol gestaakt omdat gebruikers direct bugs ervoeren. Drie dagen later verscheen de update opnieuw, ditmaal zonder noemenswaardige fouten.

Heb jij de nieuwste Samsung Galaxy S10-update geïnstalleerd voordat hij werd teruggetrokken? Zo ja, ervaar jij problemen? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu