Samsung Galaxy S10 erg populair in Nederland, maar prijs blijft dalen

Thomas Haenen
12 juni 2019, 13:34
2 min leestijd
Samsung Galaxy S10 erg populair in Nederland, maar prijs blijft dalen

Van de Samsung Galaxy S10 zijn in drie maanden tijd 100.000 exemplaren verkocht in Nederland, zo maakt de fabrikant bekend. Het toestel zakt desalniettemin sneller in prijs dan zijn voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10-verkoopcijfers bekend

Het gaat om de gecombineerde verkopen van de Samsung S10, S10 Plus en S10e sinds de release in maart. Daarmee verkoopt de nieuwe Samsung-smartphone 31 procent beter dan zijn voorganger, de Galaxy S9. Met 100.000 verkochte toestellen was de Galaxy S10 in de voorbije maanden één van de populairste smartphones van Nederland.

Liefst 50 procent van de kopers koos voor de zwarte variant, waardoor dat het populairste model was. 20 procent koos voor de witte Galaxy S10, 18 procent voor de groene versie.

samsung galaxy s10 prijsdaling

”De Galaxy S10 is speciaal ontworpen voor iedereen die zijn leven zo aangenaam mogelijk wil maken. Het is fantastisch te zien dat het publiek dat direct herkent,” aldus Gerben van Walt Meijer, marketingmanager bij Samsung Nederland. “We hadden er ook wel een beetje op gerekend, want de S10 geeft toegang tot baanbrekende ervaringen in dat wat mensen belangrijk vinden: het scherm, de camera’s en de prestaties.”

Mogelijk heeft het grotere succes deels te maken met de bredere keuze die Samsung biedt. De fabrikant verkoopt dit jaar voor het eerst drie modellen, met ook de goedkopere Samsung S10e en grotere S10 Plus. Bovendien heeft Samsung sinds eind mei minder last van concurrent Huawei. Amerika kondigde toen een handelsblokkade tegen de Chinese fabrikant aan, waardoor het updatebeleid van Huawei deels op losse schroeven staat. De populariteit van de Huawei P30 Pro is daardoor in de afgelopen weken flink afgenomen.

Prijsdaling Galaxy S10 zet door

Tot slot lijkt Samsung dit jaar harder te concurreren op prijs dan ooit. De Samsung Galaxy S10 verscheen in maart met een adviesprijs van 899 euro, maar is inmiddels al voor ruim 250 euro minder te vinden. De goedkoopste losse Galaxy S10 haal je op dit moment voor 644 euro in huis, een prijsdaling van zo’n 28 procent in slechts drie maanden tijd. De losse Galaxy S10e is inmiddels zelfs voor 514 euro te vinden, wat hem een aantrekkelijk alternatief maakt voor bijvoorbeeld de OnePlus 7 en Xiaomi Mi 9.De prijs van de Galaxy S10 zakt iets harder dan de prijs van eerdere vlaggenschepen van Samsung, zo bleek onlangs uit onderzoek van Android Planet. Zo zakte de prijs van de Samsung S8 en S7 met slechts 20 procent in dezelfde periode.

In een eerdere reactie liet Samsung ons weten dat de adviesprijs van de Galaxy S10 niet is gewijzigd. Sommige verkopers halen hun toestel echter uit andere landen, waar de prijs al wel aan het dalen is. De fabrikant waarschuwt dat sommige features mogelijk niet werken op deze buitenlandse Galaxy S10-exemplaren. In de praktijk zijn de verschillen echter minimaal.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu