Samsung bekent schuld: vingerafdrukscanner van Galaxy S10 faalt

Michel van 't Klaphek
17 oktober 2019, 19:06
2 min leestijd
Samsung bekent schuld: vingerafdrukscanner van Galaxy S10 faalt

De vingerafdrukscanners van de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus zijn makkelijk te foppen. Hij accepteert namelijk iedere vingerafdruk bij het gebruik van een bepaald soort screenprotector. Samsung is bezig met een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 vingerafdrukscanner makkelijk te foppen’

Het probleem kwam aan het licht toen een Galaxy S10-gebruikster haar verhaal vertelde aan The Sun. Ze claimt haar Samsung-telefoon te hebben beplakt met een zogenoemde 360 graden beschermhoes. Deze bestaat uit twee siliconen zijden die zo samen de voor- en achterzijde van je Galaxy S10 beschermen.

Na het aanbrengen van deze screenprotector merkte ze dat het toestel ook met haar andere vingers kon ontgrendelen, die niet geregistreerd waren. Hierna vroeg ze mensen in haar omgeving om te testen of zij haar toestel konden ontgrendelen. Uit het verhaal van The Sun is op te maken dat dit in ieder geval bij haar man lukte.

Gids refurbished Samsung-smartphones

Hierna heeft de vrouw getest of de Galaxy S10 van haar zus ook andere vingerafdrukken accepteerde. In gesprek met Reuters erkent Samsung het probleem. De Koreaanse fabrikant belooft binnenkort met een patch op de proppen te komen. Wanneer deze software-update verschijnt is nog niet bekend.

Het verhaal van de vrouw laat wel wat vragen achter. De meest in het oog springende is of de registratie van de vingerafdrukken voor, of na het aanbrengen van de screenprotector heeft plaatsgevonden. In het tweede geval ligt het probleem mogelijk aan het zachte, siliconen materiaal van de ‘360 screenprotectors’.

Over de Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10-telefoons hebben een ultrasone vingerafdrukscanner, een nieuwe techniek. Aan de hand van kleine trillingen wordt een 3D-scan van je vinger gemaakt. De Galaxy S10 ‘herkent’ jouw vinger zo direct. Samsung beloofde dat deze techniek een stuk nauwkeuriger is dan andere vingerafdrukscanners,  die vaak nog met lichtstralen werken.

→ Lees er alles over in onze uitgebreide Samsung Galaxy S10 review

Meer over Samsung

Via: Reuters
Bron: The Sun
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu