De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Update maakt vingerafdrukscanner van Galaxy S10 sneller

Michel van 't Klaphek
12 april 2019, 20:14
2 min leestijd
Update maakt vingerafdrukscanner van Galaxy S10 sneller

Samsung heeft een update voor de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus uitgebracht. De kleine patch maakt de vingerafdrukscanner onder het scherm sneller, waardoor het toestel bijna direct ontgrendelt. Het is niet duidelijk of het veiligheidsprobleem opgelost is.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 vingerafdrukscanner update rolt uit

De nieuwe update is slechts 6.9MB groot en rolt in fases uit. Je krijgt vanzelf een melding zodra je de software kunt downloaden: het heeft geen zin om handmatig te controleren. De update zorgt ervoor dat de vingerafdrukscanner onder het display een stuk sneller reageert.

Samsung Galaxy S10 vingerafdrukscanner screens

Gebruikers laten weten dat hun Galaxy S10 en S10 Plus vrijwel direct ontgrendelt nadat ze hun vinger op het scherm leggen. De update lost daarmee een groot kritiekpunt op. Bij meerdere mensen duurde het ontgrendelen enkele seconden, tot grote ergernis.

Het is niet bekend of de update ook de gebrekkige beveiliging opkrikt. Afgelopen week werd bekend dat de ultrasone vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 te foppen is met een 3D-foto van een vingerafdruk. Dit klinkt misschien omslachtig, maar volgens de maker van het filmpje is het in theorie mogelijk om andermans toestel binnen 3 minuten te ontgrendelen.

Meer over de Galaxy S10

In onze Samsung Galaxy S10 review hadden we ook last van een traag reagerende vingerafdrukscanner. Ook vinden we de positionering ietwat ongelukkig. De scanner is namelijk moeilijk op de tast te vinden, alhoewel dit na verloop van tijd wel went. Ook kan ‘ie niet met alle screenprotectors overweg.

De ultrasone vingerafdrukscanner is dus een aandachtspuntje, maar over het algemeen is het Samsung-vlaggenschip een aanrader. Wanneer je nog twijfelt raden we aan om de lijst met Galaxy S10 alternatieven door te nemen. Hierin bespreken we de voor- en nadelen van de concurrentie.

Henk, bedankt voor de screenshots!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reddit
Bron afbeelding: henklbr (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's