‘Dit is de Samsung Galaxy S10e met dubbele camera en vingerafdrukscanner’

Michel van 't Klaphek
1 februari 2019, 19:12
2 min leestijd
‘Dit is de Samsung Galaxy S10e met dubbele camera en vingerafdrukscanner’

De Samsung Galaxy S10e krijgt een dubbele camera achterop en één sensor aan de voorkant. Ook heeft het instapmodel een fysieke vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10e design gelekt’

De informatie, plaatjes en geruchten over de nieuwe Samsung-vlaggenschepen blijven maar binnenkomen. Nadat we eerder vandaag al over de Galaxy S10 prijzen hoorden, is nu het design van de Galaxy S10e gelekt.

Betrouwbare telecominsider Roland Quandt deelt de vermoedelijke persfoto’s van het instapmodel op Twitter. De voorkant doet denken aan de iPhone XR van Apple: vooral de ietwat dikkere randen komen overeen.

Samsung Galaxy s10e design groen

Dit is overigens niet raar. De Galaxy S10e wordt het instapmodel van dit jaar. Vorig jaar bracht Apple naast de duurdere iPhone XS en XS Max ook de beter betaalbare iPhone XR uit. Apple en Samsung richten zich dus op ongeveer hetzelfde publiek.

Verder valt de dubbele camera aan de achterkant op, omdat de Galaxy S10 en S10 Plus drie sensoren lijken te krijgen. Ook aan de voorkant zien we een lens minder: de Galaxy S10e gaat het waarschijnlijk met één sensor moeten doen. Deze camera is verwerkt in een klein gaatje, waardoor er geen notch nodig is.

Vingerafdrukscanner niet in het scherm

Aan de zijkant zit een Bixby-knop en toetsen om het volume mee te regelen. In tegenstelling tot de Galaxy S10 en S10 Plus krijgt de S10e volgens de foto’s wél een fysieke vingerafdrukscanner. Deze zit in aan/uit-knop verwerkt, net zoals bij sommige Sony-toestellen.

Tot slot komt de Galaxy S10e in drie kleuren uit: zwart, wit en groen. Opvallend genoeg noemt Quandt geen gele versie, in tegenstelling tot eerdere geruchten. Wel laat de journalist weten dat een blauwkleurige Galaxy S10e later verschijnt.

De Samsung Galaxy S10e zou in Nederland 749 euro kosten. Voor dit geld krijg je een toestel met 6GB RAM, 128GB opslag, 5,8 inch-scherm en 3100 mAh-accu. Het toestel wordt, samen met de Galaxy S10 en S10 Plus, op 20 februari aangekondigd.

Op de hoogte blijven van de Samsung Galaxy S10e? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu