‘Foto’s tonen Samsung Galaxy S10e met opvallende vingerafdrukscanner’

Rens Blom
6 februari 2019, 10:44
2 min leestijd
‘Foto’s tonen Samsung Galaxy S10e met opvallende vingerafdrukscanner’

Er zijn Samsung Galaxy S10e-foto’s gelekt die verschillende aspecten van de smartphone prijsgeven. Een andere persrender toont bovendien de vingerafdrukscanner op de zijkant van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10e-foto’s verschenen

De afgelopen dagen zijn meerdere persrenders van de Samsung Galaxy S10e gepubliceerd. Dit toestel wordt een goedkopere versie van de S10 en S10 Plus en heeft bijvoorbeeld een kleiner scherm en geen driedubbele camera. Het nieuwste lek toont de smartphone ‘in het echt’, zo beweert een gebruiker van het Chinese socialmediaplatform Weibo.

De linkerfoto bevestigt de naam S10e en laat zien dat Samsung zijn Knox-beveiligingssoftware ook installeert op de S10-lijn. De afbeelding in het midden toont het vergrendelscherm van de smartphone en – interessanter – de dikte van de schermranden.

Op de rechterafbeelding is het cameragat in het scherm van de S10e goed zichtbaar. Hier gaat de frontcamera achter schuil, een alternatief voor de bekende (en beruchte) notch. De Galaxy S10 en S10 Plus hebben ook zo’n cameragat, net als een groeiend aantal smartphones van andere merken als Huawei en Honor.

Vingerafdrukscanner op de zijkant

Een ander plaatje laat zien hoe de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10e eruitziet. Eerder werd al duidelijk dat de scanner op de rechterzijkant zit en dus niet – zoals op de S10 en S10 Plus – onder het beeldscherm. Volgens de doorgaans betrouwbare sites WinFuture en Slashleaks is onderstaande afbeelding een officiële persrender van de Galaxy S10e.

Wat opvalt is dat de vingerafdrukscanner erg hoog zit, bijna in de rechterhoek. Het is daarom de vraag of gebruikers met kleinere handen en linkshandigen wel zo makkelijk bij de scanner kunnen.

Aankondiging S10-serie op 20 februari

Samsung heeft onlangs een uitnodiging verstuurd voor een belangrijk persevenement op 20 februari. De kans is groot dat de Galaxy S10e, S10 en S10 Plus op dit evenement onthuld worden. Meerdere bronnen claimen dat Samsung ook zijn eerste 5G-smartphone (de Galaxy S10X) gaat presenteren.

Mogelijk ziet ook de opvouwbare Galaxy-telefoon het levenslicht. Volgens de geruchten komen de S10-smartphones begin maart uit. De S10e zou 749 euro gaan kosten, meldde een doorgaans betrouwbare lekker onlangs.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Weibo
Bronnen afbeeldingen: Weibo, Winfuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu