De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Jubileummodel Samsung Galaxy S10X krijgt 6 camera’s en 5000 mAh-accu’

Michel van 't Klaphek
14 januari 2019, 19:07
2 min leestijd
‘Jubileummodel Samsung Galaxy S10X krijgt 6 camera’s en 5000 mAh-accu’

De Galaxy-lijn is dit jaar toe aan zijn tiende verjaardag en om dat te vieren brengt Samsung haar krachtigste toestel ooit uit. De Galaxy S10X heeft een fors scherm, gigantische accu en een nieuwe softwarefunctie genaamd ‘Life Pattern’.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10X is krachtigste Samsung ooit’

2019 lijkt het jaar van Samsung te worden. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou maar liefst vier versies van de Galaxy S10 uit willen brengen. Volgens ETNews komt er naast de Samsung S10, S10 Plus en S10E namelijk ook een jubileummodel aan. De Samsung Galaxy S10X wordt het krachtigste vlaggenschip tot nog toe.

Dat baseert de website op basis van een bron. De Galaxy S10X krijgt een 6,7 inch-scherm, 1TB opslagcapaciteit en ‘meer dan’ 10GB RAM. De 5000 mAh-accu voorziet het toestel van energie. Daarnaast krijgt het krachtige vlaggenschip een vingerafdrukscanner onder het display.

verwachte smartphones 2019

Ook pakt Samsung uit qua camera’s. Volgens de bron krijgt de Galaxy S10X maar liefst zes sensoren: vier aan de achterkant en twee aan de voorkant. Alhoewel dit allemaal indrukwekkende specificaties zijn, is dit nog niet eens het meest bijzondere.

Ook interessant: ‘Betaalbaar Samsung-vlaggenschip gaat Galaxy S10E heten’

‘Dé killer feature van de Galaxy S10X is…’

De echte ‘killer feature’ is namelijk ‘Life Pattern’. Deze nieuwe functie zou op basis van kunstmatige intelligentie leren hoe jij je smartphone gebruikt, en de prestaties hierop aanpassen.

Life Pattern zorgt ervoor dat wanneer jij druk in de weer bent met meerdere apps, en de processor dus flink wordt belast, je toestel tijdelijk extra snel is. Wanneer het rustig is, en de Galaxy S10X bijvoorbeeld in je broekzak zit, neemt hij ‘gas terug’. Dit is goed voor de accuduur.

Al met al zorgt Life Pattern er dus voor dat het vlaggenschip beter met dal- en piekmomenten omgaat en de prestaties hierop aanpast. Over het prijskaartje van de Galaxy S10X is helaas nog weinig bekend, maar volgens de bron komt het toestel op 29 maart uit in Zuid-Korea. Of en wanneer de telefoon naar Nederland komt, is niet duidelijk.

Vier Galaxy S10-toestellen

Het lijkt erop dat Samsung dit jaar een hoop toestellen gaat aankondigen. Naast de ‘gewone’ Galaxy S10 en iets grotere Samsung S10 Plus zou het bedrijf ook een beter betaalbare optie uitbrengen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit toestel heet, maar de afgelopen weken duikt de naam Galaxy S10E steeds vaker op. Het trio wordt op 20 februari gepresenteerd. Check ons Samsung Galaxy S10 geruchten-overzicht om alles te weten te komen.

Volg het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's