Gerucht: Samsung Galaxy S11 kan video’s in 8K-resolutie opnemen
Michel van 't Klaphek

Samsung zet met de Galaxy S11 volop in op camera’s. Het aanstormende vlaggenschip kan dan ook video’s in 8K-resolutie opnemen, zegt een betrouwbare bron.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Samsung Galaxy S11 kan video’s in 8K opnemen’

Het gerucht is afkomstig van Sammobile. De op Samsung gefocuste website claimt dat het bericht is bevestigd door bronnen. Sammobile is doorgaans een betrouwbare bron als het op Samsung-geruchten aankomt. Bovendien komt het bericht niet uit de lucht vallen. Er zijn al diverse hints naar een 8K-videokwaliteit voorbij gekomen.

samsung galaxy s11 plus renders uitgelicht

De bron zegt dat de Samsung Galaxy S11 deze video’s met 30 frames per seconde kan opnemen. Dit betekent dat de camera 30 losse beelden (frames) per seconde registreert. Simpel gezegd zorgt een hogere frame rate voor een vloeiender, minder schokkerig beeld. 30 frames per seconde is voldoende voor het filmen van normale en rustige bewegingen, zoals een wandeltocht.

Verder schrijft Sammobile dat de hoofdcamera van de Galaxy S11 een 108 megapixel-resolutie krijgt. De sensor zou 5 keer optische zoom ondersteunen. Dit houdt in dat je het beeld dichterbij kunt halen zonder kwaliteitsverlies. Verder bevestigt de bron dat de Galaxy S11 over optische beeldstabilisatie beschikt. Hierdoor wordt het beeld minder schokkerig.

Lees ook: ‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S11’

Over de Samsung Galaxy S11-camera

Dat de Samsung Galaxy S11 video’s in 8K-kwaliteit kan opnemen zat er al langer aan te komen. Eerder liet de broncode van de opkomende Samsung Camera-app bijvoorbeeld al zien dat deze resolutie ondersteund wordt. Dit is opvallend, omdat momenteel geen enkel ander toestel in 8K kan opnemen. Het moet dus wel om een aankomend toestel gaan.

Verder ondersteunt ook de kersvers onthulde Eynos 990-processor de indrukwekkende videoresolutie. Naar alle waarschijnlijkheid worden de Galaxy S11 en S11 Plus met deze chipset uitgerust. Verder maakt ook de Snapdragon 865 8K-videoresolutie mogelijk. Internationale versies van Samsung-vlaggenschepen worden met deze processors van Qualcomm uitgerust.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.