De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy S11 krijgt vernieuwde camera met 5x optische zoom’

Michel van 't Klaphek
26 september 2019, 9:15
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S11 krijgt vernieuwde camera met 5x optische zoom’

De Samsung Galaxy S20 Plus krijgt volgens een nieuw gerucht vier camera’s achterop. De primaire camera heeft een resolutie van meer dan 100 megapixel. Ook is 5x optische zoom aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S11 krijgt vier camera’s op achterkant’

De Samsung Galaxy S10 werd afgelopen februari onthuld. Dat betekent dat de geruchtenmolen over zijn opvolger langzaam op gang begint te komen. Ditmaal doet The Elec een duit in het zakje. De Koreaanse website zegt dat de Galaxy S20 Plus vier camera’s op de achterkant krijgt. De bron van de informatie is onduidelijk, dus neem het bericht met een korreltje zout.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Volgens de website krijgt de Samsung Galaxy S20 Plus dus vier sensoren. De primaire lens zou een resolutie van maar liefst 108 megapixel hebben: een behoorlijke upgrade vergeleken met de 12 megapixel-camera van de huidige Galaxy-toestellen.

Naast de primaire lens is er ook een zoomsensor aanwezig, waardoor 5x optische zoom mogelijk is. Hierdoor kun je het beeld dichterbij halen zonder kwaliteitsverlies. The Elec schrijft verder dat je met de ultragroothoeklens gemakkelijk panoramashots en groepsfoto’s kunt maken.

3D-camera

De cameramodule wordt compleet gemaakt door een Time of Flight-sensor (ToF), die we kennen van de Galaxy Note 10 Plus. Zo’n sensor maakt een 3D-scan van de omgeving en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor leuke effecten in apps. Ook kan een ToF-sensor gebruikt worden voor gezichtsherkenning.

Mocht het gerucht waar zijn, dan zou de Galaxy S20 Plus de eerste Samsung-telefoon met zo’n cameramodule worden. Concurrenten als Oppo en Huawei gebruiken al langer dergelijke systemen. De afgelopen maand gepresenteerde Huawei Mate 30 Pro heeft bijvoorbeeld ‘slechts’ 3x optische zoom.

Over de Galaxy S11

Er is nog opvallend weinig bekend over de nieuwe Galaxy-serie. Wel weten we dat chipfabrikant Qualcomm volgend jaar een nieuwe Snapdragon-processor in de 8-serie uitbrengt. Waarschijnlijk vormt deze het kloppend hart van high-end smartphones die begin 2020 op de markt komen, waaronder de Galaxy S11 en OnePlus 8.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Elec
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's