De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt vijf camera’s achterop: dit zijn de eerste beelden’

Michel van 't Klaphek
26 november 2019, 18:34
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt vijf camera’s achterop: dit zijn de eerste beelden’

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S11 Plus maar liefst vijf camera’s op de achterkant krijgt. Jammer genoeg moet de koptelefoonaansluiting het veld ruimen. Dat (en meer) blijkt uit de eerste renders.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S11 Plus-renders laten vijf camera’s zien

Nadat eerder al de vermoedelijke Samsung Galaxy S11 en S11e opdoken is nu ook het uiterlijk van de grote broer bekend. Telecominsider OnLeaks heeft in samenwerking met CashKaro de eerste renders van de Samsung Galaxy S11 Plus online gezet. Renders zijn op geruchten gebaseerde plaatjes van nog onaangekondigde telefoons.

samsung galaxy s11 plus renders uitgelicht

Het eerste dat opvalt is natuurlijk de vijfdubbele camera op de achterkant. Dit zou een behoorlijke verbetering zijn ten opzichte van de Galaxy S10 Plus, die ‘slechts’ met drie sensoren is uitgerust. Het is niet duidelijk om wat voor sensoren het gaat. Wel is de plaatsing opvallend. Niet alleen steekt de cameramodule een flink stuk uit, ook lijkt het ontwerp op een soort dominosteentje.

We kunnen natuurlijk wel hardop speculeren. Samsung zou naast een hoofdcamera bijvoorbeeld een telefotolens (voor optische zoom), groothoeklens (voor groepsfoto’s) en ToF-sensor kunnen plaatsen. Laatstgenoemde stuurt een infraroodsensor naar objecten in de omgeving en kan aan de hand van de snelheid van de weerkaatsing een 3D-scan maken.

Maatje groter

Verder lijkt het erop dat de grootste Samsung Galaxy S11 van volgend jaar met recht “Plus” gaat heten. OnLeaks vermeldt dat het toestel een 6,9 inch-scherm krijgt. De behuizing zou 166,9 millimeter in de lengte meten, 76 millimeter in de breedte en de dikte bedraagt 8,8 millimeter. Kortom, de Galaxy S11 Plus wordt langer, groter en dikker dan de huidige S10 Plus als het gerucht klopt.

Over de specificaties tasten we nog grotendeels in het duister. Wel maken de Galaxy S11 Plus-renders duidelijk dat het toestel geen hoofdtelefooningang krijgt. Dit is niet verrassend, want in de renders van de Galaxy S11 en S11e kwam de 3,5mm-ingang evenmin voor. Opladen gaat natuurlijk gewoon via usb-c.

Volgend jaar weten we het zeker

De Samsung Galaxy S11-familie wordt waarschijnlijk ergens in februari gepresenteerd. Afgelopen jaar werd de Galaxy S10 op de twintigste van diezelfde maand onthuld, waarna de toestellen kort daarop in de winkel lagen. Wil je op de hoogte blijven van de Galaxy S11-lanceerdatum? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20 Plus
Samsung Galaxy S20 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu