‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S11’

Wouter Nijsen
22 november 2019, 12:40
2 min leestijd
‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S11’

Hoewel de aankondiging van de Samsung Galaxy S11 nog wel eventjes op zich laat wachten, zijn de eerste renders van het aanstaande toptoestel nu gelekt. Het toestel krijgt een vernieuwd design met dunnere randen rondom het scherm en vijf camera’s achterop.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de eerste Samsung Galaxy S11-renders

De renders zijn afkomstig van smartphonelekker OnLeaks en door website 91Mobiles online gezet. De beelden laten zien dat het design van de Galaxy S11 wordt aangepast, waardoor de smartphone lijkt op de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus.

Dit komt vooral doordat het cameragat in het scherm nu in het midden zit, en niet – zoals bij de Galaxy S10 en S10 Plus – aan de rechter zijkant. Ook de randen rondom het display lijken iets dunner te zijn dan bij de S10-reeks.

Volgens 91Mobiles is het scherm 6,7 inch groot, terwijl dit bij de S10 nog 6,1 inch is. Daarmee zou het scherm van de reguliere Galaxy S11 zelfs groter worden dan dat van de huidige Galaxy S10 Plus (6,4 inch). Volgens OnLeaks heeft de S11 een metalen frame en glazen achterkant, net als zijn voorganger. Met afmetingen van 161,9 bij 73,7 bij 7,8 millimeter is de smartphone langer en breder dan de S10, maar wel even dik.

Op de achterkant valt de vernieuwde camera op. Net als de eerder gelekte Galaxy A51 en Galaxy A71 heeft de camera van de S11 een L-vorm. In totaal zouden vijf camera’s aanwezig zijn, waaronder drie ‘normale’ camera’s en een Time of Flight-sensor. Waar de vijfde lens voor dient, is nog onduidelijk. Volgens de laatste geruchten heeft de Samsung Galaxy S11 sowieso een nieuwe 108 megapixel-camera en een lens met 5x optische zoom, maar veel is er nog niet bekend.

Verwachte specificaties van de Galaxy S11

De afgelopen weken is al het één en ander over de Galaxy S11 gelekt. Zo zou de smartphone mogelijk beschikken over een scherm met een hogere ververssnelheid van 120Hz, waardoor beelden veel vloeiender ogen. Daarnaast is de verwachting dat de S11-telefoons over een Exynos 990-chip, ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm en grotere accu’s beschikken. Ook draaien ze hoogstwaarschijnlijk op het nieuwe Android 10.

De verwachting is dat Samsung – net als voorgaande jaren – zijn nieuwe Galaxy S-telefoon in februari onthult. De Galaxy S10-reeks werd vorig jaar op 20 februari gepresenteerd en lag kort daarna in de Nederlandse winkels. Wanneer er meer bekend is over de aankondiging en prijs van de Galaxy S11, dan lees je dat natuurlijk op Android Planet. Volg ons via de website, nieuwsbrief of download de Android Planet-app.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20 Plus
Samsung Galaxy S20 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu