De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt hogere 120Hz-ververssnelheid

Michel van 't Klaphek
21 november 2019, 9:09
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt hogere 120Hz-ververssnelheid

Het is goed mogelijk dat de Samsung Galaxy S20 Plus (S11) een scherm met 120Hz-ververssnelheid krijgt. Hiermee oogt het beeld een stuk vloeiender, wat met name fijn is tijdens het gamen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S11-scherm krijgt hoge ververssnelheid’

Smartphonefabrikanten als Asus en OnePlus trekken al langer bekijks met hun vloeiende beeldschermen, en nu lijkt ook Samsung overstag te gaan. In de nieuwste Android 10-bèta van sommige Samsung-telefoons is namelijk een optie aanwezig om de ververssnelheid naar 120Hz op te krikken.

Samsung Galaxy S10 preview

Dat is opvallend, want de Zuid-Koreaanse fabrikant verkoopt momenteel geen toestel die deze mogelijkheid aankan. De Samsung Galaxy S10 en Note 10, de meest recente vlaggenschepen, halen een maximale ververssnelheid van 60Hz. De ververssnelheid staat voor het aantal keer per seconde dat het beeld ververst wordt. Een hogere snelheid levert dus een vloeiender display op.

Uit de Android 10-bèta blijkt dat deelnemers kunnen kiezen tussen een ververssnelheid van 60- of 120Hz. Ook is het mogelijk om de telefoon zelf te laten kiezen. Indien je voor deze optie kiest, schakelt het toestel tijdens het gamen bijvoorbeeld naar 120Hz. Zodra je klaar bent en bijvoorbeeld WhatsApp gebruikt, is 60Hz voldoende.

galaxys10e

Alhoewel het nieuws niet bevestigd is, lijkt het dus veilig om aan te nemen dat de Galaxy S20 Plus een scherm met hoge ververssnelheid krijgt. Dit is overigens geen unicum. Meerdere gamingsmartphones, waaronder de Asus ROG Phone 2, hebben ook een 120Hz-scherm. De OnePlus 7T en 7T Pro hebben ook een vloeiender scherm, dat zich 90 keer per seconden ververst.

Lees ook: Wat betekent de ververssnelheid van een Android-smartphone?

Meer over de Samsung Galaxy S11

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de Galaxy S11-onthulling steeds dichterbij komt. Samsung presenteert haar vlaggenschip altijd aan het begin van het jaar, vaak in februari. Naar verwachting komen er wederom drie versies uit en zet Samsung zwaar in op het verbeteren van de foto- en videokwaliteit.

Volgens geruchten worden er meerdere camerafuncties toegevoegd, waaronder de Space Zoom-functie. Hiermee kun je inzoomen op een foto, maar dan zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast zou de Galaxy S11 een flink forsere accu krijgen. Op Android Planet houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Download de gratis app om op de hoogte te blijven van de Galaxy S11.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20 Plus
Samsung Galaxy S20 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu