‘Eerste beelden van Samsung Galaxy S11e laten ander design zien’

Nadat afgelopen week de Galaxy S11 voor het eerst opdook, is nu ook het design van zijn kleine broertje bekend. De eerste Samsung Galaxy S11e-renders laten een driedubbele camera en voorkantvullend scherm zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eerste Samsung Galaxy S11-renders bekend

De renders komen uit de stal van OnLeaks, een gerenommeerde smartphone-insider, en website PriceBaba. Renders zijn op geruchten gebaseerde computeranimaties en laten zien hoe een toestel er mogelijk uitziet. Indien de beelden kloppen krijgt de Samsung Galaxy S11e een design dat is geïnspireerd op het uiterlijk van de Galaxy Note 10.

samsung galaxy s11e renders

Zo valt onder meer het scherm op, dat vrijwel heel de voorkant vult. Enkel aan de boven-en onderkant is een klein, zwart randje zichtbaar. Ook de plaatsing van de selfiecamera is opvallend. Deze zit, net als bij de Note 10 en Note 10 Plus, precies in het midden van het display. De vingerafdrukscanner zit vermoedelijk onder het scherm verwerkt, en is daarom op renders niet zichtbaar.

De Samsung Galaxy S11e krijgt volgens geruchten een 6,3 inch-scherm en is daarmee een stuk groter dan de S10e, die ‘slechts’ 5,8 inch-meet. Verder valt de driedubbele camera op de achterkant op. Met name de plaatsing van sensoren is opvallend, want de flitser zit naast de primaire camera. Onder deze hoofdcamera zitten twee andere sensoren.

Ook interessant: ‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S11’

Meer over de Samsung Galaxy S11

Verder laten de eerste Samsung Galaxy S11-renders zien dat het toestel waarschijnlijk geen hoofdtelefooningang heeft. Steeds meer Android-telefoons laten deze poort achterwege, bijvoorbeeld om ruimte te besparen. Tot slot bevestigen de renders dat de aan/uit-knop en volumeknoppen aan de rechterkant van het frame zitten.

Over de specificaties van de Samsung Galaxy S11 is nog een hoop onduidelijk. Verwacht wordt dat het toestel een Exynos 865-of Exynos 990-processor krijgt met daarbij een 3900 mAh-accu. Wel staat zo goed als vast dat hij met OneUI 2.0 geleverd wordt. Dit is Samsung’s eigen versie van Android 10 met enkele aanpassingen.

Op de hoogte blijven van de Samsung Galaxy S11e? Download dan de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.