Antieke Samsung Galaxy S2 krijgt onofficiële Android 6.0-update

De Samsung Galaxy S2  is inmiddels vijf jaar oud en valt daardoor al lang niet meer binnen het update-programma van Samsung. Toch is het ontwikkelaars gelukt het toestel te voorzien van Android 6.0 Marshmallow.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Onofficiële Galaxy S2 Android 6.0 update

Het team van CyanogenMod heeft vandaag een nieuwe CM13 nightly, een vroege testversie van de Cyanogen-rom, uitgebracht. De Samsung Galaxy S2, onder meer voorzien van een 4,3 inch-display, een 1,2GHz dualcore-processor en 16GB aan intern opslaggeheugen, kreeg als laatste software-update Android 4.1.2 Jelly Bean. Dankzij CM13 kan  de internationale versie van het toestel (modelnummer I9100) opmerkelijk genoeg beschikken over  Android 6.0. De build is op deze pagina te vinden.

Galaxy S2 Android 6.0

De nightlies van  CyanogenMod krijgen  vrijwel iedere dag bugfixes en verbeteringen, maar worden veelal als instabiel gezien.  Behalve alle vernieuwingen van Android 6.0 Marshmallow heeft het team van CyanogenMod ook eigen features toegevoegd aan de rom, waardoor veel mensen deze versie prefereren boven versies van andere partijen.

Samsung Galaxy S2 onofficiële Marshmallow installeren

Het installeren van de CM13 nightly is niet voor iedereen weggelegd en uiteraard op eigen risico.  Mocht je toch geïnteresseerd zijn om deze te downloaden,  dan dient je toestel geroot te zijn  en voorzien van een custom recovery. Ook  moet  je handmatig  alle Google-apps flashen naar de nieuwste versie aangezien ze anders niet meer werken.  Ben je je daarvan bewust, check dan op deze pagina  hoe je de CM13 nightly  op je Samsung Galaxy S2 flasht.

Mocht je het niet aandurven, maar wel benieuwd zijn naar de laatste versie van Android dan kun je overwegen de Galaxy S6 met abonnement te bestellen.  Of je wacht nog even op de Samsung Galaxy S7 die eind deze maand gepresenteerd wordt en hoogstwaarschijnlijk uit de doos op Android Marshmallow draait.

Samsung Galaxy S6
9,0
Welke Samsung Galaxy S6 wil je?
Selecteer:
32GB
Sim only nodig?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.