De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung Galaxy S20-smartphones krijgen 120Hz-schermen’

Wouter Nijsen
6 januari 2020, 10:58
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S20-smartphones krijgen 120Hz-schermen’

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S20-reeks definitief wordt uitgerust met 120Hz-schermen. Dit laat de doorgaans goed ingevoerde Samsung-insider Ice Universe weten op Twitter.

‘Samsung Galaxy S20 krijgt 120Hz-scherm’

Zo’n display met een hogere ververssnelheid van 120Hz brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst ogen animaties veel soepeler en is de software sneller in gebruik. Toestellen als de OnePlus 7T en Google Pixel 4 hebben ook een scherm met een hogere ververssnelheid, al gaat het hier om 90Hz en niet 120Hz. Dit betekent dat het display zich 90 keer per seconde ververst.

Samsung Galaxy S11e render

Voor Samsung zou de stap naar 120Hz-schermen een grote zijn. De huidige toptoestellen van de fabrikant, de Galaxy S10 (Plus) en Note 10 (Plus) hebben nog een normaal, 60Hz-scherm en voelen daardoor op dit gebied wat ouderwets aan. Ook de onlangs aangekondigde Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite hebben geen schermen met een hogere ververssnelheid van 90 of 120Hz.

Meer over de Galaxy S20 (of S11)

De nieuwe smartphones van Samsung worden hoogstwaarschijnlijk op 11 februari officieel gepresenteerd, zo maakte het bedrijf dit weekend bekend. Het is nog de vraag of het nieuwe vlaggenschip de Galaxy S11 gaat heten, of Samsung kiest voor ‘Galaxy S20’. De fabrikant zou mogelijk met een frisse start willen beginnen aan een nieuwe generatie telefoons.

Overzicht: Alles wat we al weten over de Samsung Galaxy S11/S20

De Galaxy S20-reeks bestaat waarschijnlijk uit drie toestellen: een regulier model, grotere (en duurdere) S20 Plus en compacte S20e. Het design wordt iets aangepast, doordat de randen rondom het scherm nu nog dunner zijn en het cameragaatje bovenin in het midden is geplaatst. Verder verwachten we dat de telefoons op Android 10 draaien en beschikken over een vernieuwde camera met meer sensoren.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy S20/Galaxy S11 door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu