De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Dit is de eerste officiële afbeelding van de Samsung Galaxy S21 FE’

Bram Lettenmeijer
2 juli 2021, 9:02
2 min leestijd
‘Dit is de eerste officiële afbeelding van de Samsung Galaxy S21 FE’

Er gaan al langere tijd geruchten dat de Samsung Galaxy S21 FE dankzij chiptekorten later wordt uitgebracht dan gepland. Nu lijkt Samsung een oplossing voor het probleem gevonden te hebben. Ook is een officiële afbeelding gelekt.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S21 FE komt in oktober met Exynos-chip’

Volgens een reportage van Maeil is de Samsung Galaxy S21 FE vertraagd tot oktober. Het toestel stond op de planning voor augustus, maar vanwege langdurige chiptekorten loopt de productie achter op schema. Om de vertraging zo kort mogelijk te laten duren, vervangt Samsung de Snapdragon 888-chip in een deel van de toestellen naar verluidt voor een Exynos 2100.

Samsung kreeg in het verleden veel commentaar op het gebruik van de vaak minderwaardige Exynos-chips in toestellen voor bepaalde markten. Zo kampte de Exynos-variant van de Galaxy Note 20 Ultra met batterijproblemen en minder goede prestaties dan zijn Snapdragon-broer.

Als Samsung ervoor kiest om de Galaxy S21 FE uit te rusten met een Exynos-chip, hoef je je waarschijnlijk niet druk te maken. De Exynos 2100, die ook in de Galaxy S21 te vinden is, presteert nagenoeg hetzelfde als de Snapdragon 888. Hopelijk kiest Samsung dan ook daadwerkelijk voor deze chip – en niet voor een oudere versie.

Verkrijgbaar in het zwart, wit, paars en groen

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S21 FE was al geen geheim meer, maar de beelden blijven maar uitlekken. Android Headlines komt nu met een marketingafbeelding van het toestel, waarop het camera-ontwerp en de kleurenopties duidelijk zichtbaar zijn.

Samsung Galaxy S21 FE

De kleuren zijn een stuk subtieler dan die van de Galaxy S20 FE van vorig jaar. Hierdoor oogt het toestel rustiger. Over de materiaalkeuze valt weinig te zeggen op basis van de afbeelding. Naar verwachting is de achterkant van gemat plastic en zijn de randen van aluminium.

De Galaxy S21 FE zal naar verwachting iets lager geprijsd zijn dan de standaard Galaxy S21, wat betekent dat hij waarschijnlijk zo’n 700 euro of minder kost.

Meer Samsung-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu