De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android 13 voor Samsung Galaxy S22 nu beschikbaar in Nederland

Wouter Nijsen
24 oktober 2022, 11:25
2 min leestijd
Breaking
Android 13 voor Samsung Galaxy S22 nu beschikbaar in Nederland

Het is zover: Samsung rolt de Android 13-update nu uit naar de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra. De One UI 5-update kun je ook downloaden in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S22 Android 13-update

De One UI 5-update, die is gebaseerd op Android 13, werd al een tijdje getest en komt nu officieel naar de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra. Daarmee is Samsung relatief snel met de Android 13; alleen Google en OnePlus gingen het bedrijf voor.

De Android 13-update voor de S22-telefoons is ongeveer 3GB groot en ook beschikbaar in Nederland én België. Je krijgt automatisch een melding als de nieuwe software voor jouw smartphone beschikbaar is. Ook kun je handmatig checken door de instellingen te openen, naar ‘Software-update’ te gaan en hier op ‘Downloaden en installeren’ te tikken.

Omdat de update zo groot is, raden we aan om ‘m via een wifi-verbinding binnen te halen. Zorg er ook voor dat je een back-up van je smartphone maakt. Zo voorkom je dat je belangrijke data kwijtraakt als er iets tijdens het update verkeerd gaat. Ga je installeren? Leg je toestel dan voor de zekerheid aan de oplader.

Nieuw in Android 13 en One UI 5

Android 13 is niet de meest spannende update van de afgelopen jaren en borduurt vooral voort op de vernieuwingen die Android 12 introduceerde. Desondanks heeft Samsung flink wat verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft een One UI 5 een nieuwe look, met bijvoorbeeld aangepaste app-icoontjes. Daarnaast zijn er meer opties om het uiterlijk van Android te personaliseren.

One UI 5

Ook nieuw is het zogeheten Security en Privacy-dashboard, waar alle beveiliging- en privacyfuncties worden verzameld. Widgets zijn verbeterd en kun je nu ‘stapelen’, zodat je meer ruimte houdt op je homescreen. Samsung heeft tot slot knopjes duidelijker gemaakt, wat weer onderdeel is van het nieuwe design.

One UI 5: Official Introduction Film | Samsung

Wanneer krijgt mijn Samsung de Android 13-update?

Heb je geen Galaxy S22-telefoon, maar een ander toestel van Samsung? Dan moet je nog wachten op de Android 13-update. Samsung heeft niet bekendgemaakt wanneer welke toestellen worden bijgewerkt. Maar, het bedrijf kiest er doorgaans voor om dure, high-end telefoons eerst te updaten en dan verder te gaan met bijvoorbeeld de Galaxy A-lijn. Check het Android 13 update-overzicht voor meer informatie.

Heb jij de Android 13-update binnen op je Samsung Galaxy S22? En bevalt de nieuwe software? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Meer Samsung-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S22
Samsung Galaxy S22

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu