De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Samsung-toestellen ontvangen nu One UI 5.1 in Nederland – update

Colin Baak
14 februari 2023, 8:45
3 min leestijd
Deze Samsung-toestellen ontvangen nu One UI 5.1 in Nederland – update

De eerste meldingen van Android Planet-lezers sijpelen binnen, waarin ze laten weten dat One UI 5.1 uitrolt voor hun Samsung-telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Update 14-02-2023 07.30: Naast de Galaxy S22-serie is de nieuwe software inmiddels ook beschikbaar op andere toestellen van het bedrijf. Ook voor toestellen uit de Galaxy S21-reeks (Samsung Galaxy S21, S21 Plus of S21 Ultra) en Galaxy S20-reeks (Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en Samsung Galaxy S20 Ultra) rolt de update nu uit.

De nieuwe opties zijn ook beschikbaar voor gebruikers van de Samsung Galaxy S21 FE, Galaxy Z Fold 4 en Fold 3 en Samsung Galaxy Z Flip 4 en Flip 3. Houd er wel rekening mee dat updates als deze gefaseerd uitrollen, waardoor je misschien nog even geduld moet hebben.

Origineel artikel van 13-02-2023 12.58 vind je hieronder:

Samsung Galaxy S22 (Ultra): One UI 5.1 rolt nu uit

Samsung Galaxy S22 Ultra

Nagenoeg iedere fabrikant legt een eigen laagje over Android heen en dat is ook het geval bij Samsung. Versie 5.1 van One UI is standaard te vinden op de Samsung Galaxy S23-toestellen. Voor gebruikers van oudere modellen hebben we nu echter ook goed nieuws.

Heb je een Samsung Galaxy S22 Ultra op zak? Dan kun je de nieuwste software nu downloaden. Of dat ook geldt voor gebruikers van de reguliere Galaxy S22 of het S22 Plus-model is nog onbekend, want daarover hebben we geen specifieke meldingen ontvangen. Samsung kennende duurt de uitrol voor die toestellen niet al te lang meer.

Meer over One UI 5.1

One UI 5.1 biedt allerlei (kleine) veranderingen, waarover we eerder al een uitgebreid artikel hebben gepubliceerd. Het design en animaties zijn nagenoeg gelijk aan versie 5.0. Aanpassingen zijn onder andere doorgevoerd bij het maken van foto’s. Zo kun je makkelijker foto’s maken in het RAW-formaat, de kleurtint van selfies aanpassen en foto’s sneller delen met bekenden. Maak je vaak screenshots, dan kun je kiezen in welke map deze worden opgeslagen.

We zien meer mogelijkheden voor Samsung DeX, de slimme software waarmee je een smartphone gebruikt in combinatie met een extern beeldscherm en toetsenbord. Beter samenwerken met meerdere mensen tegelijk aan ‘notities’ is mogelijk en muziek van Spotify is direct vanaf het thuisscherm te streamen naar een wifi-speaker zonder de app te hoeven openen.

Tot slot zijn er verschillende nieuwe widgets geïntroduceerd met One UI 5.1. Zo zie je in een oogopslag informatie over de accu van verbonden Samsung-apparaten, zoals een Galaxy Watch of Galaxy Buds. Ook is er de weerwidget, die nog beter waarschuwt voor grote weersveranderingen zoals stormen.

Samsung Galaxy S23-serie

Zoals gezegd draaien de drie smartphones in de Galaxy S23-serie al op One UI 5.1. Later deze week publiceren we onze uitgebreide review van het Ultra-model en ook onze ervaringen met de normale Galaxy S23 volgen snel.

Naast de software kijken we natuurlijk naar het updatebeleid, de hardware, camera’s, accuduur en meer. Heb jij nog specifieke vragen waarvan je wil dat we ze beantwoorden, laat het dan even weten in de reacties! Tot dan kun je alvast terecht in onze Samsung Galaxy S23 preview en ook is er de Samsung Galaxy S23 Ultra-camerapreview waar je de eerste foto’s vind gemaakt met deze smartphone.

Samsung S23-serie: aan de slag met Samsungs nieuwe vlaggenschepen

Bedankt voor de tips, Evert en Tom!

Meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S22
Samsung Galaxy S22

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu