Officieel: presentatie Samsung Galaxy S22 is op 9 februari

Mike Peek
26 januari 2022, 8:52
2 min leestijd
Officieel: presentatie Samsung Galaxy S22 is op 9 februari

Het heeft er alle schijn van dat Samsung zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S22, op 9 februari aan de wereld presenteert. Het bedrijf heeft nu zelf die datum genoemd in een uitnodiging.

Lees verder na de advertentie.

Samsung presenteert Galaxy S22 op 9 februari

De presentatie van de Samsung Galaxy S22-smartphones komt nu heel dichtbij. Het bedrijf zelf heeft nu genoemd dat het nieuwe toptoestellen op 9 februari lanceert.

Eerder zong de datum van 8 februari rond, maar het wordt dus een dagje later. Tijdens het event kondigt Samsung naast de gewone S22 vermoedelijk ook de Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra aan. Met de ondertitel ‘The Epic Standard’ wekt Samsung hoge verwachtingen. Dit zal net als voorgaande jaren gebeuren via een livestream, die je op woensdag 9 februari vanaf 16.00 natuurlijk kunt volgen via Android Planet.

Samsung Galaxy Unpacked: Break the rules of what’s possible

Hoewel dit trio smartphones de show zal stelen, komt de fabrikant waarschijnlijk met nog meer nieuwe apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Tab S8-serie. Die bestaat uit drie premium tablets met een razendsnelle Snapdragon 8 Gen 1-chip. Het grootste model zou maar liefst 14,6 inch meten én een notch krijgen. Deze tablets moeten uiteraard de concurrentie aangaan met Apples iPad Pro.

Dit weten we al over de Samsung Galaxy S22

Veel specificaties van de Samsung Galaxy S22-serie liggen al op straat. De drie smartphones draaien waarschijnlijk op de nieuwe Exynos 2200-chip, die flink sneller moet zijn dan zijn voorganger. De gewone S22 krijgt vermoedelijk een 6,1 inch-scherm, terwijl de S22 Plus is voorzien van een 6,55 inch-display. Daarmee zouden ze iets kleiner zijn dan hun voorgangers.

Wie een groter scherm wil, komt uit bij het topmodel: de S22 Ultra. Dat lijkt een directe erfgenaam te worden van de verdwenen Galaxy Note-serie. Het ontwerp vertoont behoorlijk wat overeenkomsten en bovendien zou het toestel een opbergplek hebben voor de S Pen. Dat is de bekende stylus van de Note.

Samsung Galaxy S22: alle verwachtingen op een rij

Ben je benieuwd naar de Samsung Galaxy S22? Houd Android Planet de komende weken dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S22
Samsung Galaxy S22

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu