De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zien: Samsung Galaxy S23-dummy’s tonen nieuwe vlaggenschepen

Wouter Nijsen
16 december 2022, 13:01
2 min leestijd
Zien: Samsung Galaxy S23-dummy’s tonen nieuwe vlaggenschepen

De Samsung Galaxy S23-telefoons laten niet heel lang meer op zich wachten en nu zijn online dummy’s van de toestellen verschenen. Die laten het vernieuwde design goed zien.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Samsung Galaxy S23-dummy’s

De geruchtenmolen rondom de Samsung Galaxy S22-serie draait gestaag door. Op Slashleaks zijn beelden verschenen van dummy’s van de Samsung Galaxy S23-reeks. Zowel de normale S23 als de grotere S23 Plus en S23 Ultra zijn te zien. Het zijn natuurlijk niet de daadwerkelijke toestellen, maar de beelden komen wel overeen met eerder gelekte renders.


De Samsung S23-smartphones hebben een aangepast ontwerp. Het camera-eiland, dat bij de Galaxy S22 en S21 doorloopt vanuit de rand van de toestellen, is verdwenen. In plaats daarvan steken de camera’s los uit de behuizing. Dit design kennen we van eerdere Samsung-telefoons, zoals de S22 Ultra.

Daarnaast laten de dummy’s goed zien wat het verschil in formaat tussen de verschillende S23-telefoons is. Opvallend is de knop onder de aan/uit- en volumeknoppen aan de rechter zijkant. Dit lijkt op een vingerafdrukscanner, maar Samsung kiest er al jaren voor om de scanner onder het scherm van Galaxy S-smartphones te plaatsen.

Samsung Galaxy S23 Ultra-dummy

Het kan zijn dat Samsung daadwerkelijk de vingerafdrukscanner verplaatst, maar ook dat de dummy-modellen niet helemaal kloppen. Wat wel juist lijkt te zijn, is de ingebouwde S Pen bij de S23 Ultra. Met de stylus kun je (aan)tekeningen maken en de smartphone bedienen, net als bij de S22 Ultra.

Wat we nog meer weten

De afgelopen maanden is al een boel over de Samsung Galaxy S23, S23 Plus en S23 Ultra gelekt. Zo weten we dat de verbeteringen – naast het aangepaste ontwerp – waarschijnlijk niet enorm groot worden. Wel zou Samsung de camera’s willen vernieuwen en verwachten we dat de telefoons beschikken over de krachtige Snapdragon 8 Gen 2-processor. Ook zijn ze voorzien van Android 13.

De presentatie van de nieuwe Samsung-vlaggenschepen vindt hoogstwaarschijnlijk begin februari plaats. Wanneer Samsung de toestellen precies onthult, weten we echter nog niet. Ook de prijzen zijn niet bekend, al zijn ze waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de S22, S22 Plus en S22 Ultra. Deze smartphones verschenen begin dit jaar voor respectievelijk 849, 1049 en 1249 euro.

Ben je benieuwd naar de Samsung Galaxy S23? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op FacebookInstagram en Twitter.

Lees het laatste Samsung-nieuws:

Bronnen: Slashleaks (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu