Vreemd: ‘Samsung Galaxy S23-foto’s zitten vol wazige vlekken’

Tim Ligterink
14 maart 2023, 14:57
2 min leestijd
Vreemd: ‘Samsung Galaxy S23-foto’s zitten vol wazige vlekken’

Gebruikers van de Samsung Galaxy S23 melden problemen met de hoofdcamera. Daarmee gemaakte foto’s zijn scherp in het midden, maar wazig aan de buitenkant. Lees hier over het probleem en een eventuele (software-)update.

Lees verder na de advertentie.

Wazige foto’s zorgen voor frustratie bij S23-gebruikers

De Galaxy S23, S23 Plus en S23 Ultra zijn Samsungs meest recente toptoestellen en worden alom geprezen, ook door Android Planet. De smartphones zijn razendsnel, de batterij houdt het lang vol en de camera’s zijn haarscherp. Althans, dat laatste lijkt bij sommige gebruikers mis te gaan.

Online melden gebruikers en techwebsites (waaronder NotebookCheck) namelijk een kwaaltje van de Galaxy S23 en S23 Plus. Bij foto’s die met de hoofdcamera genomen worden, verschijnt soms een wazige kring of vlek in beeld. Van binnen naar buiten is de foto dan scherp, onscherp en weer scherp. Een vreemd fenomeen dus.

Samsung Galaxy S23

De vlekken verschijnen zowel in de automatische modus, als in de RAW-stand. Dat laatste voorkomt dat de smartphone zelf de foto’s al hevig nabewerkt. Het lijkt er daardoor op dat het probleem niet aan de software, maar juist hardware ligt. En dat betekent dat een oplossing misschien wel het inwisselen van je toestel is.

Oplossingen via software-update

Gelukkig melden andere gebruikers dat het probleem (deels) te verhelpen is wanneer je handmatig de focus instelt. De vlekken zijn dan minder en dat is goed om te horen, want wellicht is het probleem daardoor wél op te lossen met een software-update.

Wat een software-update van Samsung betreft: de fabrikant komt snel met een grote camera-update, aldus de betrouwbare lekker Ice Universe op Twitter. Het lijkt erop dat de S23-telefoons daarmee nog verder verfijnd worden en cameraproblemen verholpen worden. Met als doel natuurlijk om sneller, mooiere plaatjes te schieten. Verder is er nog weinig over de update bekend.

Check onze Samsung Galaxy S23 review

Benieuwd naar wat wij van de S23-camera’s vinden? Lees dan de uitgebreide Samsung Galaxy S23 review op Android Planet of kijk onze uitgebreide YouTube-video hieronder!

Samsung S23 en S23 Ultra review: stijlvol, snel en superduur
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu