Samsung Galaxy S4 Knox-update brengt nieuw Knox-beveiligingsplatform

Redactie
23 september 2013, 14:42
1 min leestijd
Samsung Galaxy S4 Knox-update brengt nieuw Knox-beveiligingsplatform
galaxys4-scherm

De Galaxy S4 Knox-update rolt in Nederland uit. De update brengt de benodigde bestanden om Knox op het toestel te draaien. Dit is echter nog niet direct mogelijk na de update, maar wordt vermoedelijk door Samsung op een later moment geactiveerd. Knox is een beveiligingsplatform van Samsung dat binnen Android wordt geïntegreerd en al je data op je smartphone of tablet beschermt. Knox maakt een soort van beveiligde container aan waar je veilig apps kunt draaien en bestanden kunt opslaan.

De Galaxy Note 3 is al standaard voorzien van Knox. Hierdoor is de phablet in staat om sommige apps, waaronder specifiek beveiligde e-mailapps van bedrijven, in een veilige omgeving te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S4 Knox features

Met Knox is het ook mogelijk om je toestel op afstand te beheren. Stel dat je je smartphone of tablet kwijtraakt, kun je het apparaat via Knox op afstand wissen. Daarnaast is het niet mogelijk om het beveiligde gedeelte te openen zonder de benodigde ontgrendeling.

Verder ondersteunt Knox vpn-verbindingen, een beveiligde boot en single sign on voor verschillende diensten. Knox is oorspronkelijk ontwikkeld voor grote bedrijven, maar ook consumenten kunnen van Samsungs beveiligingsplatform gebruikmaken.

Galaxy S4 knox screenshot

AndroidPlanet-lezer @Henklbr stuurde onder andere naar AndroidPlanet screenshots van de update.

https://twitter.com/henklbr/status/382063163383877632
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu