De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung Galaxy S4 krijgt onbreekbaar scherm’

Redactie
6 december 2012, 15:17
1 min leestijd

Samsung introduceert de nieuwe Galaxy S4 mogelijk met een onbreekbaar scherm. Dat meldt persbureau Reuters op basis van analisten die Samsungs productie van OLED-schermen nauwlettend in de gaten houden. Samsung, de belangrijkste producent van OLED-schermen, werkt aan schermen waarbij het glas door stevig plastic vervangen gaat worden. Hierdoor zouden schermen heel flexibel en stevig kunnen zijn. Het gerucht gaat al langer dat Samsung opvouwbare schermen in hun producten gaat integreren.

“Uiteindelijk gaat Samsung onbreekbare en flexibele schermen gebruiken. De Galaxy S4 of Galaxy S5 krijgt een onbreekbaar scherm en het is zelfs mogelijk dat we in 2014 opvouwbare schermen hebben. Dat gaat de mobiele markt (smartphones en tablets) echt opschudden”, aldus een analist.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy S4 krijgt volgens de geruchten een groter en beter scherm met een hoge pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Ter vergelijking: de Galaxy S3 heeft 306 pixels per inch en de iPhone 5 heeft 326 pixels per inch. Daarnaast zou het nog onaangekondigde vlaggenschip over een 13 megapixelcamera en een krachtigere quadcore-processor beschikken.

Een ‘onbreekbaar’ scherm – of in ieder geval een scherm dat na een val niet in één keer breekt – zou voor de smartphone- en tabletmarkt echt een belangrijke ontwikkeling zijn. De OLED-technologie van Samsung zou de eerste mogelijkheid zijn om de productie van dergelijke schermen te realiseren. Plastic breekt veel minder snel dan glas en kan vanwege de buigzaamheid van het materiaal ook beter plotselinge stoten opvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu