Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy S4 met stock Android voorlopig alleen in VS te koop

Redactie
22 mei 2013, 8:48
1 min leestijd
Samsung Galaxy S4 met stock Android voorlopig alleen in VS te koop
galaxys4stock

De Samsung Galaxy S4 met stock Android, het kale Android waar de Nexus-toestellen van Google mee worden geleverd, is voorlopig alleen in de Verenigde Staten te koop. De Galaxy S4 werd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2013 gelanceerd en kon vanaf dat moment voor 650 dollar in de Amerikaanse Google Play Store worden gekocht. Een Nederlandse release lijkt ver weg, als deze er überhaupt gaat komen.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit informatie van Cnet. De website meldt dat de speciale Galaxy S4 vooralsnog alleen de Verenigde Staten verkocht gaat worden en dat de verkoop enkel via de Google Play Store loopt. Omdat de Nederlandse Google Play Store nog geen toestellen verkoopt – zelfs geen content als films, muziek en boeken -, lijkt een Nederlandse release van de Galaxy S4 met stock Android erg ver weg.

Het is mogelijk dat het toestel naar Engeland, Frankrijk of Duitsland komt: landen waar de Google Play Store wel apparaten verkoopt. Wanneer de Galaxy S4 in die landen beschikbaar is, heeft Google niet bekendgemaakt. Het blijft wel mogelijk om de smartphone via een verkoopwebsite als Ebay naar Nederland te halen.

De Samsung Galaxy S4 draait op Android 4.2 (Jelly Bean), wordt door Google van firmware-updates voorzien en heeft een geünlockte bootloader. Daarnaast ondersteunt het toestel 4G-netwerken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu