Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung Galaxy S4 wordt in januari aangekondigd’

Redactie
16 november 2012, 17:25
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S4 wordt in januari aangekondigd’
Samsung Galaxy S4

Volgens geruchten gaat Samsung de Samsung Galaxy S4 in januari aankondigen tijdens de elektronicabeurs CES 2013 in Las Vegas. Het nieuwe toestel zal voorzien zijn van een 5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Samsung doet daarbij mee aan een trend richting 5-inch full HD-schermen (1080p), want ook HTC, Sony en LG zijn bezig om het aantal schermpixels in hun toestellen op te voeren. Asia Economics schrijft nu dat Samsung ook zo’n toestel gaat uitbrengen. Het gaat om het volgende toptoestel van Samsung, als opvolger van de Galaxy S3.

De website spreekt over een AMOLED-scherm met een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Ter vergelijking: een iPhone 5 heeft een pixeldichtheid van 326 ppi en de Samsung Galaxy S3 heeft een pixeldichtheid van 306 ppi. HTC heeft met de J Butterfly in Japan een toestel toestel uitgebracht dat al een pixeldichtheid van 440 ppi heeft en Sony heeft de Xperia S met een pixeldichtheid van 342 ppi. De Lumia 920 zit op 332 ppi en de Nexus 4 op 320 ppi.

Lees verder na de advertentie.

Met een scherm met flink hogere pixeldichtheid zou Samsung zich dus kunnen onderscheiden van de huidige toestellen die in de westerse markten te krijgen zijn. Het gerucht sluit aan op eerdere geruchten dat Samsung de Samsung Galaxy S IV in maart gaat uitbrengen. Eerder werd er nog gesproken over een aankondiging op Mobile World Congress in februari, nu denken bronnen van Asia Economics dat het een maand eerder al zover zal zijn. De Samsung Galaxy S IV zou bovendien voorzien zijn van een quad-core Exynos-processor en 4G LTE. Samsung wil niet op de geruchten ingaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu