De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung start uitrol Android 6.0-update voor Galaxy S5

Gijs Ettes
22 maart 2016, 9:05
1 min leestijd
Samsung start uitrol Android 6.0-update voor Galaxy S5

Gebruikers van de Samsung Galaxy S5 hebben er lang op moeten wachten, maar de uitrol van Android 6.0-update voor het toestel is eindelijk gestart. In Zuid-Korea is de nieuwe firmware beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S5 Android 6.0-update

Vooralsnog is onduidelijk wanneer we in de Benelux met de Galaxy S5 Android 6.0-update aan de slag kunnen, maar geruchten gaan dat de firmware  deze of volgende maand beschikbaar wordt. Gezien de relatief late uitrol in Zuid-Korea verwachten we niet vóór april te kunnen bijwerken naar Android Marshmallow. Wanneer de Galaxy S5+ is te updaten, is onduidelijk.

De huidige vlaggenschepen van Samsung, waaronder de Galaxy S7 en Galaxy S6, draaien al op de laatste versie van Android. Marshmallow bevat onder meer de slimme energiebesparende stand Doze, de mogelijkheid om afzonderlijke app-machtigingen te beheren  en zoekfunctie Google Now on Tap.

Laatstgenoemde werkt vooralsnog alleen als je de systeemtaal in het Engels zet. Als je vervolgens de homeknop ingedrukt houdt, wordt de context van het scherm gebruikt om relevante informatie te tonen. Denk aan trailers en IMDb-informatie als je een recensie van een film leest. Marshmallow introduceert ook diverse stabiliteitsverbeteringen en bugfixes.

Eerder deze maand bracht Google de ontwikkelaarspreview van Android N uit voor Nexus-toestellen. De officiële release vindt waarschijnlijk in het najaar plaats, maar onduidelijk is of de Galaxy S5 ook deze update ontvangt. Het toestel werd in april 2014 geïntroduceerd en doorgaans voorziet Samsung zijn toestellen maximaal twee jaar van software-ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu