De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Politie neemt Galaxy S5 in gebruik als nieuwe diensttelefoon

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 11:58
2 min leestijd
Politie neemt Galaxy S5 in gebruik als nieuwe diensttelefoon

Tienduizenden politieagenten hebben de beschikking gekregen over een Samsung Galaxy S5 om digitale bekeuringen uit te schrijven en persoonsgegevens te checken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een speciale app.  

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S5 diensttelefoon

Voor het uitschrijven van bekeuringen en checken van persoonsgegevens maakt de politie gebruik van een eigen Android-app. Die moet ervoor zorgen dat de verwerking van bekeuringen minder tijdrovend is  en het gemakkelijker wordt om informatie over een specifiek persoon op te zoeken. Wanneer iemand voorheen geen ID-kaart bij zich had, moest de betreffende persoon naar het bureau worden meegenomen om daar vervolgens te wachten op een familielid met de ID-kaart. Dankzij  de app is dit niet meer nodig.

samsung galaxy s5 lollipop

De politie werkt nog aan aanvullende functionaliteiten voor de app. Volgend jaar moet het voor politieagenten mogelijk worden om ook een aangifte op te nemen met hun Galaxy S5. “Een agent scant de ID-kaart van de aangever, tikt gegevens in over de inbraak, maakt foto’s en laat de aangifte direct digitaal ondertekenen. Het slachtoffer krijgt de aangifte meteen in z’n mail“, zo laat projectleider Edwin Delwel van de politie aan AD weten. Naar verwachting worden door het gebruik van de Galaxy S5 en bijhorende app minder fouten gemaakt.

De politie laat verder weten dat wanneer een agent zijn of haar toestel kwijtraakt, niet meteen politiegegevens op straat liggen. Op afstand kan de inhoud van een telefoon namelijk binnen tien  minuten worden gewist.

Op Android Planet maakten we vorig jaar november  al melding van het feit dat de politie een nieuwe diensttelefoon zou krijgen. Zo  bleek dat steeds meer politiekorpsen kozen voor de Galaxy S5 in plaats van een verouderde BlackBerry. Een woordvoerder maakte toen echter duidelijk  dat het ging om een voorzichtige proef, om te kijken of de smartphones deden wat ze moesten doen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: AD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu