‘Samsung verkoopt 40 procent minder Galaxy S5’s dan verwacht’

Redactie
24 november 2014, 14:13
1 min leestijd
‘Samsung verkoopt 40 procent minder Galaxy S5’s dan verwacht’

Samsung heeft 40 procent minder Galaxy S5-smartphones verkocht dan het Zuid-Koreaanse bedrijf aanvankelijk verwachtte, zo meldt The Wall Street Journal.

Lees verder na de advertentie.

Door de verkeerde inschatting van Samsung zit het bedrijf naar verluidt nog met veel onverkochte Galaxy S5’s opgescheept, die ze op dit moment niet kunnen verkopen. Dat het al langer slechter gaat met Samsung, is reeds bekend. Samsung publiceerde recentelijk de kwartaalcijfers, waaruit blijkt dat de inkomsten uit de smartphonetak flink zijn gedaald.

Samsung Galaxy S5 verkoop: 40 procent minder dan verwacht

jkshin

Door de verkeerde inschatting zou Samsung-ceo JK Shin mogelijk moeten aftreden. Volgens anonieme bronnen moet Shin, die er ook voor zorgde dat Samsung de grootste smartphonefabrikant ter wereld is geworden, wegens de slechtere periode zijn functie moeten overdragen.

Shin heeft inmiddels een groot gedeelte van zijn salaris moeten inleveren, maar over een mogelijk ontslag was nog niets bekend. Het zou een vrij drastische maatregel zijn, nadat Shin ook voor al het succes heeft gezorgd. Samsung heeft daarbij aangegeven dat het in 2015 minder smartphones gaat uitbrengen die tevens goedkoper worden.

Een Galaxy S5 kopen kan nog steeds, met abonnement of als los toestel. De smartphone is veelal in combinatie met mooie aanbiedingen of tegen een lagere prijs te verkrijgen.

Galaxy S5 videoreview

Laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu