‘Aankondiging Samsung Galaxy S6 op 1 maart’

Gijs Ettes
2 februari 2015, 15:50
2 min leestijd
‘Aankondiging Samsung Galaxy S6 op 1 maart’

De Samsung Galaxy S6 wordt op 1 maart officieel onthuld. Dat zou blijken uit persuitnodigingen voor een nieuw Unpacked-evenement die Samsung heeft verstuurd. Naar verwachting presenteert  Samsung twee versies van haar nieuwe vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 aankondiging

Galaxy S6 aankondiging

Aanvankelijk werd gedacht dat de Galaxy S6 aankondiging op 2 maart zou plaatsvinden, maar na nu blijkt kunnen we waarschijnlijk al een dag eerder met het nieuwe vlaggenschip van Samsung kennismaken.

Het toestel verschijnt naar verwachting in twee varianten: een regulier model en een Edge-variant met een scherm dat aan de zijkant iets afloopt. Hiernaar wordt ook gehint in de uitnodiging die Samsung naar de pers heeft verstuurd (zie hiernaast).

Verwachte specs

Galaxy S6 smartphones in 2015

Over de specificaties van Samsungs nieuwe vlaggenschip wordt de laatste weken druk gespeculeerd. Volgens de laatste berichten zou Samsung niet kiezen voor een Snapdragon 810-chip, maar voor haar eigen Exynos-processor. Eerstgenoemde zou volgens de laatste geruchten zorgen voor overhittingsproblemen, omdat de chip niet goed in het toestel blijkt te werken. Het is nog niet bekend wat voor effect dit zal hebben op de prestaties van de Galaxy S6. In Nederland is de Galaxy S5 voorzien van een Snapdragon 801-chip.

In tegenstelling tot de S5 wordt de Galaxy S6 waarschijnlijk niet waterdicht. De reden hiervoor is dat het toestel van een geheel nieuw design wordt voorzien, van zowel metaal als glas. Vooral metaal kan lastig overweg met water en het is moeilijk – en vooral duur – om te voorkomen dat dit gaat roesten. Voor consumenten die toch een waterdichte telefoon wensen, werkt Samsung naar verluidt aan een Active-versie.

Tot slot zou de S6 voorzien zijn van een 5 inch-scherm, met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Naar verwachting krijgt het toestel de beschikking over 3GB aan werkgeheugen, alsmede een 20 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Over de hoeveelheid aanwezige opslagruimte en de batterijcapaciteit is nog niets bekend.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu