De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S6 krijgt kleinere batterij dan voorganger’

Redactie
17 februari 2015, 9:06
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 krijgt kleinere batterij dan voorganger’

Over iets minder dan twee weken wordt de  Samsung de Galaxy S6 waarschijnlijk officieel onthuld. Tot die tijd moeten we het doen met geruchten en die wijzen er nu op dat het toestel een kleinere accu krijgt dan de Galaxy S5.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S6 accu wordt kleiner’

Volgens bronnen uit Samsungs thuisland Zuid-Korea voorziet de fabrikant de Galaxy S6 van een 2600 mAh-accu. Daarmee zou de accu van het aankomende toestel 200 mAh minder capaciteit hebben dan die van de Galaxy S5, die Samsung precies een jaar geleden aankondigde.

De reden hiervoor is mogelijk dat de Galaxy S6 een slag dunner wordt dan zijn voorganger, waardoor er minder ruimte overblijft voor de accu. Of de accu van de smartphone  net als bij zijn voorgangers verwisselbaar is, lijkt door de verwachte metalen behuizing twijfelachtig.

galaxy s6 accu

De kans is wel aanwezig dat de Galaxy S6 wordt aangedreven door Samsungs  nieuwe Exynos 7 Octa-chipset die zo’n 30 tot 35 procent energiezuiniger is. Het is dus mogelijk dat Samsung dezelfde accuduur weet te persen uit een kleinere batterij.

Anderzijds beschikt het toestel mogelijk over een 5,1 inch QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), dat weer meer energie vreet dan een scherm met een resolutie van 1080p. Mogelijk voegt de fabrikant extra energiebesparende modi toe die voorkomen dat de Galaxy S6 vóór het einde van de dag aan de oplader moet.

Samsung Galaxy S6 release

galaxy s6 accu

Naar verwachting wordt de Galaxy S6 en een Edge-variant van het toestel op 1 maart officieel onthuld. Samsung organiseert op die dag een Unpacked-evenement in Barcelona, waar van 2 tot en met 5 maart ook het Mobile World Congress plaatsvindt.

Het nieuwe vlaggenschip beschikt waarschijnlijk over 3GB aan werkgeheugen, 32 of 64GB opslag en een 16 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: GforGames
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu