T-Mobile noemt Android 8.0 (Oreo) voor Galaxy S6 (Edge) en Note 5

Erwin Vogelaar
10 februari 2018, 18:32
2 min leestijd
T-Mobile noemt Android 8.0 (Oreo) voor Galaxy S6 (Edge) en Note 5

Het lijkt er steeds meer op dat de Samsung Galaxy S6 Android 8.0 (Oreo) krijgt. T-Mobile bevestigt het nu op zijn website. Ook de Galaxy Note 5 doet mee.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Android 8.0 (Oreo)-update op komst

T-Mobile lijkt eerdere geruchten te bevestigen: de Samsung Galaxy S6 krijgt een update naar Android 8.0 (Oreo). Uiteraard hoort hier ook de Galaxy S6 Edge (Plus) bij, verder wordt de Galaxy Note 5 genoemd.

Half januari liet een klantenservicemedewerker weten dat Oreo voor de Galaxy S6 in februari zou uitrollen. Samsung zelf heeft de update echter niet bevestigd. Nu staat op de Amerikaanse supportpagina’s van T-Mobile voor de verschillende S6-toestellen en Note 5 dat Oreo op komst is. Er wordt op deze pagina’s geen datum genoemd, dus of februari klopt is onduidelijk. Deze termijn lijkt onwaarschijnlijk, aangezien Samsung zich nog stil houdt.

galaxy s6 android 8.0

Voordat Samsung de update bevestigt, kan het om een foutje gaan. Toch lijkt de kans groot dat de Oreo er echt aan komt. Dat zou betekenen dat deze toestellen drie jaar lang worden ondersteund, en dat is niet gebruikelijk bij Android-smartphones.

Samsung Galaxy S8 en Oreo

De Samsung Galaxy S8 (Plus) is nog de enige smartphone van de fabrikant met de Android 8.0-update. Tenminste: de uitrol is gestart. Afgelopen week heeft een select groepje gebruikers de nieuwe versie ontvangen als onderdeel van Samsung Experience 9.0. De update is nog niet in Nederland gespot en dat kan ook best nog even duren.

Daarnaast is Samsung bezig met een stapel andere toestellen die de update moeten krijgen. Natuurlijk zijn de Galaxy S7 (Edge) en Galaxy Note 8 binnenkort aan de beurt. Ook de A3 (2017) en A5 (2017) krijgen de update op termijn.

Benieuwd wanneer jouw toestel Oreo krijgt? We hebben een handig Android Oreo-update overzicht met alle toestellen die de update al hebben gekregen of nog ontvangen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: Reddit
Bron: T-Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu