De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Alsnog Android 8.0-update voor Galaxy S6’

Thomas Haenen
24 november 2017, 13:37
2 min leestijd
‘Alsnog Android 8.0-update voor Galaxy S6’

De Samsung Galaxy S6 krijgt mogelijk toch nog een update naar Android 8.0 (Oreo). Het zou de eerste keer zijn dat Samsung een drie jaar oude smartphone bijwerkt.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S6 Android 8.0-update in ontwikkeling’

Een Android Oreo-update is in ontwikkeling voor de Samsung Galaxy S6, zo geven meerdere werknemers van het bedrijf aan volgens Reddit-gebruiker CyberConCoder. De gebruiker sprak met vier verschillende helpdeskmedewerkers van Samsung, die hem allen verzekerden dat er een update voor de smartphone gaat verschijnen. Vermoedelijk komt ook de Galaxy S6 Edge aan de beurt. Wanneer de nieuwe software precies verschijnt, gaven de helpdeskmedewerkers niet aan. Waarschijnlijk gebeurt dat pas in de loop van 2018.

Samsung zelf heeft eerder alleen updates voor de recentere Galaxy S7 en Galaxy S8 aangekondigd. Een woordvoerder van Samsung Nederland gaf tegen Android Planet aan dat er op dit ‘niets aangekondigd’ is rondom een update voor de Galaxy S6. Desalniettemin kan de situatie snel veranderen. Samsung heeft in het verleden wel vaker stilletjes grote updates uitgebracht. Android 8.0 introduceert functies zoals een picture-in-picture-modus voor het kijken van video, en notificatiekanalen waarmee je binnenkomende berichten filtert.

OnePlus Android Oreo-updates

Laatste Galaxy S6 update?

In mei verscheen voor de Galaxy S6 nog een update naar Android 7.0. Toen werd gedacht dat dat de laatste grote update was voor het toestel. Wel verschijnen er nog geregeld beveiligingsupdates voor de smartphone, die beschermen tegen alle kwetsbaarheden in Android. Daardoor is het toestel voorlopig wel gewoon veilig om te gebruiken.

Het zou desalniettemin een opmerkelijke stap zijn van het bedrijf. De Galaxy S6 viert volgend jaar zijn derde verjaardag, en Samsung biedt normaal hooguit twee jaar aan ondersteuning. Nog nooit eerder zijn er grote Android-updates verschenen voor drie jaar oude Samsung-toestellen. Andere fabrikanten doen dat overigens wel: niet alleen Google en Sony brengen minstens drie jaar updates uit, maar ook grote Samsung-concurrent Apple. Dat bracht onlangs iOS 11 uit voor de inmiddels vier jaar oude iPhone 5S.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu