‘Samsung Galaxy S6 krijgt volgende maand Android 8.0-update’

Thomas Haenen
16 januari 2018, 8:35
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 krijgt volgende maand Android 8.0-update’

Goed nieuws voor bezitters van de Samsung Galaxy S6: hun smartphone krijgt binnenkort mogelijk een Android 8.0-update. Als we een klantenservicemedewerker mogen geloven zelfs al in februari.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S6 Android Oreo-update binnenkort’

De Samsung Galaxy S6 krijgt ‘absoluut’ een update naar Android 8.0 (Oreo), en mogelijk al voor het einde van februari. Dat blijkt uit screenshots van een gesprek met een klantenservicemedewerker. In het gesprek, dat gedeeld werd op XDA-Developers, is de medewerker vrij stellig dat de update op korte termijn uitgebracht wordt.

Samsung Galaxy S6 Android Oreo-update

Samsung heeft nog geen ‘officiële’ lijst vrijgegeven van welke smartphones allemaal een update kunnen verwachten. We weten dat de nieuwe software in ontwikkeling is voor de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8, omdat beta-versies daarvan al beschikbaar zijn. De verwachting is echter dat ook verschillende oudere Samsung-smartphones bijgewerkt worden. Welke precies, dat heeft Samsung nog niet laten weten.

Updates voor Samsung-smartphones

Toch gingen weinigen er vanuit dat ook de Galaxy S6 nog een update zou ontvangen. Het toestel viert binnenkort zijn derde verjaardag, en Samsung biedt gewoonlijk hooguit twee jaar aan ondersteuning. Nog nooit eerder zijn er grote Android-updates verschenen voor drie jaar oude Samsung-toestellen. Andere fabrikanten doen dat overigens wel: niet alleen Google en Sony brengen minstens drie jaar updates uit, maar ook grote Samsung-concurrent Apple. Dat bracht onlangs iOS 11 uit voor de inmiddels vier jaar oude iPhone 5S.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0 update

Geruchten dat een update voor de Galaxy S6 in ontwikkeling is, zoemden eind vorig jaar ook al rond. Een woordvoerder van Samsung Nederland gaf toen tegen Android Planet aan dat er op dit moment ‘niets is aangekondigd’.

Android 8.0 introduceert functies zoals een picture-in-picture-modus voor het kijken van video, en notificatiekanalen waarmee je binnenkomende berichten filtert. Een eventuele update verschijnt vermoedelijk ook voor de Samsung Galaxy S6 Edge.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu