‘Galaxy S6 krijgt slechts twee meegeleverde Samsung-apps’

Redactie
25 februari 2015, 16:04
1 min leestijd
‘Galaxy S6 krijgt slechts twee meegeleverde Samsung-apps’

Slechts twee van de meegeleverde apps op de Samsung Galaxy S6 zijn straks afkomstig van Samsung, zo meldt Sammobile. De fabrikant gaf al eerder aan het toestel te willen voorzien van minder bloatware, al zullen er wel standaard Microsoft-apps op geïnstalleerd staan.

Lees verder na de advertentie.

Minder Galaxy S6 apps

galaxy s6 apps

Volgens Samsung-blog Sammobile zijn straks alle Google-apps op de Galaxy S6 te vinden, alsmede S Health, S Voice, Facebook, WhatsApp (via een downloadlink), Skype en Galaxy Apps (de app-winkel van Samsung). Ook One Drive en One Note, respectievelijk de cloud-app en notitie-app van Microsoft, staan standaard geïnstalleerd.

Het aantal Samsung-apps is echter tot een minimum gehouden; wil je alsnog apps als S Memo, Smart Remote en WatchOn downloaden, dan kun je terecht in Galaxy Apps. In de app-winkel zijn ook betaalde applicaties te vinden die Samsung gratis aan Galaxy S6-gebruikers aanbiedt.

‘Samsung maakt Touchwiz minder zwaar’

Eerder werd bekend dat Samsung voornemens is om de Galaxy S6 te leveren met een geoptimaliseerde versie van TouchWiz, met minder bloatware en overbodige functies. De skin van de smartphone wordt naar verluidt een stukken lichter, soepeler en gebaseerd op de stockversie van Android 5.0 Lollipop. Op 1 maart zullen we precies weten wat we van de S6 kunnen verwachten; die dag wordt de smartphone officieel onthuld. Mogelijk kondigt Samsung gelijktijdig een Edge-variant aan, met een scherm dat aan beide kanten iets afloopt.

De verwachte adviesprijs van de Galaxy S6 bedraagt 749 euro voor de 32GB-versie en de Galaxy S6 Edge kost mogelijk 100 euro meer. Beide smartphones zouden al in april in de winkels kunnen liggen. Lees meer over het aankomende vlaggenschip van Samsung in ons uitgebreide  Samsung Galaxy S6  dossier.

Het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S6

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu