De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Samsung Galaxy S6 laat je voorgeïnstalleerde apps verwijderen

Redactie
23 maart 2015, 10:32
2 min leestijd
Samsung Galaxy S6 laat je voorgeïnstalleerde apps verwijderen

De Samsung Galaxy S6 heeft een verbeterde TouchWiz-skin en minder voorgeïnstalleerde apps. Een forumlid van XDA is erachter gekomen dat een groot gedeelte van deze apps bovendien is  te verwijderen of uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 bloatware kan verwijderd worden

Het forumlid is in bezit van een testexemplaar van de Galaxy S6 Edge en kwam tot de conclusie dat onder meer S Health, S Voice, OneDrive, OneNote en Skype zijn te verwijderen of te verbergen. Ook is het mogelijk om Google-apps als YouTube en de Play Store te verbergen. Of de Google-apps ook volledig te verwijderen zijn op Europese toestellen is niet duidelijk. Samsung is verplicht om dit in Zuid-Korea wel te doen, na invoering van een relatief nieuwe wet die voorschrijft dat smartphonegebruikers de optie moeten hebben om fabrikanten-apps te verwijderen.

Steeds meer fabrikanten bieden tegenwoordig de mogelijkheid om bloatware te verwijderen of uit te schakelen. Zo kun je op de HTC One M9 bijvoorbeeld Zoe, de Kindermodus en standaardbrowser uitschakelen als je deze niet nodig hebt en wil voorkomen dat ze ruimte in het geheugen innemen. De apps van Google – zoals Google Play Boeken, Games en Films – zijn wel uit te schakelen, maar niet te verwijderen.

Galaxy S6 en S6 Edge reserveren

Vanaf 10 april zijn de Galaxy S6 en S6 Edge verkrijgbaar in Nederland. Wil je een van de nieuwe toptoestellen van Samsung als eerste in huis hebben, dan kun je ze nu alvast reserveren. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 329,-

Bekijken

Los refurbished

€ 118,99

Bekijken

De Galaxy S6 heeft een losse adviesprijs van 699 euro voor het 32GB-model. De Edge is met 849 euro (32GB) aanzienlijk duurder, al haal je het toestel in combinatie met een tweejarig abonnement gratis in huis.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 319,-

Bekijken

Los refurbished

€ 204,99

Bekijken

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: XDA Forum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's