De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S6 Edge Plus goedkoper dan voorganger’

Gijs Ettes
31 juli 2015, 12:15
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 Edge Plus goedkoper dan voorganger’

Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy S6 Edge Plus, die Samsung waarschijnlijk tijdens een Unpacked-evenement op 13 augustus onthult, een prijskaartje van 800 euro. Daarmee wordt het toestel goedkoper dan de Galaxy S6 Edge, die bij verschijning 849 kostte.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus prijs en release

Er gaan al langer geruchten over het bestaan van een grotere Plus-variant van de Galaxy S6 Edge. Samsung-blog Sammobile zegt nu zeker te weten dat het nieuwe vlaggenschip met een prijskaartje van 799,99 euro in de markt wordt gezet. Het toestel wordt naar verwachting op 13 augustus aangekondigd, en zou op 21 augustus in de winkels liggen. Of de Galaxy S6 Edge Plus dan ook meteen in de Benelux verkrijgbaar wordt, is niet bekend.

samsung galaxy s6 edge plus prijs

Qua design wijkt de Plus-versie weinig af van de normale Galaxy S6 Edge, al zou het scherm ditmaal 5,7 inch meten. De resolutie blijft met 2540 bij 1440 pixels gelijk. Ook zou de Samsung Galaxy S6 Edge Plus voorzien zijn van een snelle Exynos 7420-chip, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Daarmee is er voldoende rekenkracht aanwezig om meerdere zwaardere apps  naast elkaar te draaien. Voor de opslag van applicaties en media zal minimaal 32GB beschikbaar zijn, al worden er waarschijnlijk ook versies met 64 en 128GB opslag verkrijgbaar.

De meest onderscheidende feature van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus is het gebogen scherm, dan aan beide zijkanten iets afloopt. Dat kennen we al van de reguliere S6 Edge en brengt een aantal handige functies met zich mee.

Zo kun je notificaties op de gebogen schermranden aflezen. Dat heeft als voordeel dat je niet het toestel hoeft op te pakken om een melding te checken. De schermrand kan ook het weerbericht en zelfgekozen rss-feeds tonen en oplichten in bepaalde kleuren, zodat je weet wie belt als de smartphone met het scherm naar beneden op een tafel ligt.

Lees meer over de Galaxy S6 Edge Plus

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu