De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Let op: geen updates meer voor de Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Michel van 't Klaphek
5 september 2018, 20:33
1 min leestijd
Let op: geen updates meer voor de Samsung Galaxy S6 Edge Plus

De software-ondersteuning voor de Galaxy S6 Edge Plus komt definitief tot een eind. Gebruikers mogen daarom niet meer rekenen op beveiligingsupdates.

Lees verder na de advertentie.

Geen Galaxy S6 Edge Plus-updates meer

Samsung houdt een lijst van telefoons bij die beveiligingspatches ontvangen, maar de Galaxy S6 Edge Plus is hier niet op terug te vinden. Dit betekent dat Samsung het toestel precies drie jaar heeft ondersteund. De grote broer van de S6 Edge kwam namelijk in augustus 2015 uit.

Ook de Galaxy Note 5 is van de lijst geschrapt, maar dit toestel is officieel nooit in Nederland uitgekomen. Het nieuws viel te verwachten omdat ook de normale S6 en S6 Edge geen veiligheidsupdates meer krijgen.

galaxy s6 android 8.0

Samsung houdt zich daarmee aan zijn woord. In april liet men namelijk weten dat de S6 Edge Plus tot het einde van het derde kwartaal ondersteund zou worden. Een updateperiode van drie jaar is overigens vrij lang. Veel andere high-end Android-toestellen ontvangen immers slechts twee jaar updates, al verschilt dit per fabrikant.

Ook de frequentie van updates wisselt. Sommige telefoonmakers brengen iedere maand een update uit, zoals Google, terwijl andere fabrikanten meerdere patches in één keer bundelen. Doorgaans geldt dat hoe ouder de smartphone is, hoe meer de updates gebundeld worden.

Updatebeleid van Samsung

Samsung belooft al haar telefoons minstens twee jaar van updates te voorzien. Afgelopen januari kwam de Zuid-Koreaanse fabrikant in opspraak vanwege een rechtszaak die werd aangespannen door de Consumentenbond. De belangenvereniging was van mening dat Samsung niet voldeed aan haar verplichtingen en laks was qua updatebeleid. De Consumentenbond verloor het geschil.

Eigenaren van de Galaxy S7 (Edge), Galaxy S8 (Plus) en Galaxy S9 (Plus) hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. Deze toestellen zijn de komende maanden immers verzekerd van beveiligingsupdates.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu