4 zaken die we weten over de Samsung Galaxy S6 Edge+

Gijs Ettes
4 augustus 2015, 16:45
2 min leestijd
4 zaken die we weten over de Samsung Galaxy S6 Edge+

Eerder schreven we al over de Galaxy Note 5 specs die tot nu toe bekend zijn. Gelijktijdig met dat toestel doet Samsung waarschijnlijk ook de Galaxy S6 Edge+ uit de doeken. Dit weten we nu al over het nieuwe toestel.

Lees verder na de advertentie.

1. Hetzelfde design als Galaxy S6 Edge

Op het eerste gezicht lijkt de Samsung Galaxy S6 Edge+ niet zo’n spannend toestel. Uit recente foto’s en berichten is gebleken dat de Edge+ hetzelfde design heeft als zijn voorganger, met een metalen behuizing, krasbestendig Gorilla Glass 4 aan de voor- en achterkant en een display dat aan beide kanten iets afloopt. Het scherm is wel gegroeid van 5,1 naar 5,7 inch. De resolutie zou gelijk blijven met 2560 bij 1440 pixels, maar dan nog zullen afzonderlijke pixels niet te onderscheiden zijn.

2. Grotendeels dezelfde specs

Ook onder de motorkap is er waarschijnlijk weinig veranderd bij de Galaxy S6 Edge+. Zo zal het toestel wederom worden aangedreven door Samsungs  Exynos 7420-chip met een octacore-processor en beschikken over 3GB aan werkgeheugen. Verder zal de S6 Edge+ weer twee prima camera’s met 16 en 5 megapixels hebben en tenminste 32GB opslagruimte. We verwachten dat dit – net zoals het geval bij de reguliere S6 Edge – niet is uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

Samsung Galaxy S6 Edge+ persrender
Een vermeende persfoto van de Galaxy Note 5 (links) en de Galaxy S6 Edge+.

Ook op het gebied van connectiviteit is de smartphone waarschijnlijk goed voorzien, met ondersteuning voor wifi 802.11 a/b/g/n/ac, lte categorie 6, bluetooth 4.1, nfc en draadloos opladen. De accucapaciteit zou zijn toegenomen tot 3000 mAh, wat logisch is gezien het grotere scherm.

3. Iets goedkoper

De Galaxy S6 Edge werd in de markt gezet met een prijskaartje van maar liefst 849 euro voor het 32GB-model. Inmiddels heeft Samsung de prijs van het toestel omlaag geschroefd naar 699 euro (en ook de Galaxy S6 kost nog ‘maar’ 599 euro) en ook de Galaxy S6 Edge+ zal bij de release iets goedkoper worden. Met de nadruk op ‘iets’, want de verwachte adviesprijs van 799,99 euro is natuurlijk nog steeds enorm veel geld voor een telefoon. Bovendien zullen de versies met 64 en 128GB respectievelijk 100 en 200 euro duurder worden. Voor hetzelfde geld koop je een nieuwe 4K-tv of high-end laptop.

De Galaxy S6 Edge+ gaat  minimaal 800 euro kosten

4. Onthulling op 13 augustus

Over anderhalve week zullen we precies weten hoe de vork in de steel zit, want dan gaat Samsung de S6 Edge+ en Note 5 naar alle waarschijnlijkheid onthullen tijdens een persevenement. Of en wanneer de toestellen naar Europa komen, is nog niet bekend. Geruchten gaan dat Samsung mikt op een release op 21 augustus, zodat het bedrijf in ieder geval Apple te snel af is.

Wat zijn jouw verwachtingen van de Samsung Galaxy S6 Edge+? Deel ze in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu