‘Design Samsung Galaxy S6 lijkt verdacht veel op iPhone 6’

Gijs Ettes
4 februari 2015, 22:00
2 min leestijd
‘Design Samsung Galaxy S6 lijkt verdacht veel op iPhone 6’

De Samsung Galaxy S6 krijgt een design met afgeronde hoeken dat wat weg heeft van de iPhone 6, zo blijkt uit vermeende foto’s van de behuizing  van het toestel. Ook zou het toestel een 5,1 inch-scherm krijgen en een accu die niet is te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 foto’s tonen frame

De Galaxy S6 foto’s zijn in handen van de Franse site NoWhereElse, die vaker beelden publiceert van onaangekondigde smartphones. Te zien is het vermeende metalen frame van de S6 dat aanzienlijk rondere hoeken heeft dan dat van de Galaxy S5.  Opvallend is dat niet alleen de hoeken van het frame, maar ook de usb-ingang en speakergrille aan de onderzijde veel lijken op die van de nieuwe iPhone.

Ook is de sleuf voor de simkaart – die zich voorheen onder de verwijderbare accu bevond – naar de zijkant verplaatst. Het metalen frame zorgt er waarschijnlijk voor dat je de accu van de Galaxy S6 niet kunt verwijderen, iets  dat wel kon bij voorgaande toestellen in de Galaxy S-reeks. Meer foto’s kun je op deze pagina bekijken.

Meer over de Samsung Galaxy S6

galaxy s6 foto's

Volgens de laatste berichten wordt het aankomende vlaggenschip van Samsung op 1 maart gepresenteerd, precies één dag voor de start van elektronicabeurs MWC. Het toestel kost bij verschijning naar verluidt 749 euro (32GB-model) en komt beschikbaar in vier kleuren. Ook wordt de S6 mogelijk gelanceerd met Samsung Pay, een nieuw betaalplatform dat de strijd moet aangaan met Apple Pay.

Daarnaast wordt er waarschijnlijk een Edge-variant van de S6 gepresenteerd die met een scherm dat aan twee kanten iets afloopt. De zogenoemde Galaxy S Edge zou bij verschijning 849 euro kosten voor het 32GB-model, terwijl de 64GB- en 128GB-varianten net als bij het reguliere model respectievelijk 100 en 200 euro duurder zijn.

Onderhuids zijn de toestellen vrijwel identiek, met een QHD-schermresolutie, een 64-bit Exynos-octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een 20 megapixel-camera.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: NoWhereElse
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu