Systeemsoftware Samsung neemt groot deel Galaxy S6 geheugen in

Redactie
27 maart 2015, 19:12
1 min leestijd
Systeemsoftware Samsung neemt groot deel Galaxy S6 geheugen in

Circa 9GB van het Galaxy S6 geheugen wordt ingenomen door de systeemsoftware en apps van Samsung. Hierdoor blijft – bij het 32GB-model althans – nog 23GB over voor de gebruiker.

Galaxy S6 geheugen: 9GB voor systeemsoftware en Samsung-apps

samsung galaxy s6 geheugenVan de opslag van de Galaxy S6 wordt 6,57GB ingenomen door de systeemsoftware en 2,32GB door de apps van Samsung. Bijna een derde van de opslagruimte is dus al ingenomen nog voordat je het toestel naar wens hebt ingesteld met eigen apps en media. Bij de Samsung Galaxy S5  is  ook al een groot gedeelte van het geheugen bezet  door de software van Samsung, maar bij dat toestel is het  mogelijk om de opslag uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

Die optie bieden de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge helaas niet, al heb je wel de keuze uit duurdere modellen met 64 of 128GB aan opslaggeheugen. Die zijn respectievelijk 100 en 200 euro duurder dan de versies van 32GB opslag.

Overigens is een maar gedeelte van de Samsung-apps (waaronder Samsung Go) volledig te verwijderen. Overige applicaties als die van Microsoft,  Samsung en  Google zijn alleen uit te schakelen, zodat ze niet meer in het applicatie-overzicht zijn te vinden.

Reserveer de Galaxy S6 en S6 Edge

Vanaf 10 april liggen de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge in de Nederlandse winkels. Beide toestellen zijn nu al te reserveren en hieronder vind je daarvoor de beste aanbiedingen. Ook kun je in onze Galaxy S6 en S6 Edge preview meer over de nieuwe topmodellen van Samsung te weten komen.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6
9,0
Welke Samsung Galaxy S6 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S6 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge
8,0
Welke Samsung Galaxy S6 Edge wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S6 Edge aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Het laatste nieuws over Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's