De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet Android 6.0 op de Galaxy S6 (Edge) eruit

Redactie
23 december 2015, 17:12
3 min leestijd
Zo ziet Android 6.0 op de Galaxy S6 (Edge) eruit

Samsung is gestart met het bèta-testprogramma van Android 6.0 Marshmallow op de Samsung Galaxy S6 (Edge). Er zijn enkele wijzigingen in de interface en de werking van Android en TouchWiz die Android Planet aan je laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 met Android Marshmallow

Gebruikers van de Samsung S6 en S6 Edge uit Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk kunnen  zich aanmelden voor een bètaversie van de nieuwe Android-software. De update werd vandaag gepusht en de eerste beelden en ervaringen verschijnen online. Het is overigens voor het eerst dat Samsung op een dergelijk grote schaal een update uittest.

De update is 1173MB groot en brengt nieuwe functies van Android Marshmallow naar de vlaggenschepen van Samsung. Daarnaast introduceert  het onder meer een nieuw powermenu naar de Samsung-toestellen.

samsung galaxy s6 met android marshmallow

Verbetering TouchWiz

Op Twitter worden meteen enkele nieuwe opties vermeld. Zo is het in de bètaversie mogelijk om het bel- en camera-icoon op je vergrendelscherm te vervangen door een andere app naar keuze. Ook de weergave van de apps op het startscherm is veranderd, omdat ze  worden omringd door een grijs  vlak. Tevens is de weergave van  de instellingen ietwat vereenvoudigd en is de groen-blauwe kleur uit het notificatie- en snelle instellingen-menu vervangen door wit- en grijstinten.

De camera van de Samsung Galaxy S6 (Edge) heeft de mogelijkheid gekregen om geschoten foto’s als RAW-bestanden op te slaan. Dat is een nieuwe en zeer welkome functie, voornamelijk voor wie graag professionelere foto’s (compressievrij) maakt met zijn smartphone. Daarnaast is het mogelijk om de sluitertijd in de camera-app in te stellen.

Ook nieuw zijn de animaties tijdens het opladen van je smartphone, die we al kennen van onder meer de Note 5. Samsung heeft verder de optie toegevoegd om fast charging (snel opladen) uit te schakelen, mocht je dat niet nodig hebben op dat moment.  In de mapjes waarin een verzameling van apps wordt bewaard, is het nu mogelijk direct een nieuwe app toe te voegen. Dit hoeft dus niet meer te gebeuren door een app er naartoe te slepen.

Samenwerking Samsung en Google

Eerder berichtten we al dat Samsung onder meer met Google heeft samengewerkt om de update van TouchWiz een stuk soepeler te laten functioneren dan dat momenteel het geval is. Volgens twitteraar @Faryaab komt het met Android 6.0 Marshmallow in ieder geval een stuk dichterbij. Het nieuwe TouchWiz ziet er een stuk cleaner uit dan nu het geval is.

Schermafbeelding 2015-12-24 om 12.24.13

Google brengt verder de functie Doze, Google Now on Tap en afzonderlijke app-permissies naar jouw toestel met Android 6.0. Ook deze zijn te gebruiken met de bètaversie die Samsung naar buiten heeft gebracht. Doze verbetert de accuduur, door onder meer apps automatisch in slaapstand te zetten wanneer deze niet verplaatst wordt. Ook het nieuwe app-permissiesysteem is zeer welkom. Voorheen moesten Android-gebruikers alle permissies toestaan, mochten zij een app willen gebruiken. Nu is het mogelijk per app te bepalen welke machtigingen deze mag hebben.

Het nieuwe app permissie-systeem is zeer welkom

Tot slot is er Google Now on Tap. Deze nieuwe feature werkt momenteel alleen nog als jouw toestel staat ingesteld op de Engelse taal, en kan contextuele informatie geven op basis van hetgeen op je scherm staat.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: @Faryaab
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu