‘Samsung Galaxy S6 wordt tijdens MWC 2015 onthuld’

Gijs Ettes
12 januari 2015, 10:11
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 wordt tijdens MWC 2015 onthuld’

De Samsung Galaxy S6 onthulling vindt tijdens het Mobile World Congress 2015, die duurt van 2 tot en met 5 maart, plaats, zo meldt Business Insider. Anonieme bronnen melden dat er twee varianten van het  vlaggenschip worden  gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 onthulling begin maart

Galaxy S6 behuizing

De onthulling van de Galaxy S6 tijdens MWC 2015 lijkt aannemelijk, zeker aangezien zijn voorganger – de Galaxy S5 – ook tijdens deze beurs werd aangekondigd. De release van het vlaggenschip vond op 11 april 2014 plaats, minder dan anderhalve maand later na de aankondiging. We verwachten dan ook dat de release van de Galaxy S6 medio april plaatsvindt.

Volgens de laatste berichten verschijnt de Galaxy S6, net als de Galaxy Note 4, in twee varianten. Samsung zou werken aan een regulier model met een 5,5 inch-scherm en een variant met een licht gebogen  5,3 inch-scherm, de zogenoemde Edge-versie. De gebogen schermrand kan gebruikt worden voor het bekijken van notificaties en het snel starten van apps. Beide versies zouden beschikken over metalen frame en Android 5.0 (Lollipop).

Overige specs

Galaxy S6 onthulling

Vorige week meldde Sammobile overigens ook dat de Galaxy S6 standaard geleverd wordt met oordopjes die door Sennheiser zijn gemaakt. Deze zouden speciaal voor Samsung zijn ontwikkeld en een passend design en een betere geluidskwaliteit krijgen. Wel is nog onduidelijk of de Sennheiser-dopjes worden geleverd bij beide modellen, of alleen bij de duurdere Edge-variant.

Over de specs van de Galaxy S6 gaan al langer geruchten. Als we de laatste berichten mogen geloven, krijgt het toestel een 5,3 of 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het zou worden aangedreven door een Snapdragon 801-chip en beschikken over maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Verder ligt het in de lijn der verwachting dat er minimaal 32GB aan uitbreidbare opslagruimte aanwezig is en een tweetal camera’s met tenminste 16 en 4 megapixels.

Gelijktijdig met de Galaxy S6 onthulling zal Samsung mogelijk ook een nieuwe smartwatch presenteren.  Deze zou een ring rondom het scherm hebben, die gebruikt kan worden om de interface te besturen. Net als andere Samsung-smartwatches draait het apparaat waarschijnlijk op Tizen.

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Lees hieronder het laatste nieuws met betrekking tot de Galaxy S6. Wil je liever nu een Samsung-smartphone? Kijk dan eens naar zijn voorganger, de Galaxy S5.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu