Samsung Galaxy S6: wat we tot nu toe weten

Wouter Nijsen
11 februari 2015, 22:01
5 min leestijd
Samsung Galaxy S6: wat we tot nu toe weten

De geruchten rondom de Samsung Galaxy S6 stapelen zich op. Vandaag verscheen  meer informatie over het vermeende  design van het aankomende toptoestel. We hebben alles wat we tot nu toe over de smartphone weten op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

1. Nieuw, metalen design

Galaxy s6 specs

Eerder vandaag kwamen er nieuwe renders  van de Galaxy S6 naar buiten. Deze zijn afkomstig van het Koreaanse UnderKG, dat ook al eens  schematische tekeningen van het toestel lekte. Op de afbeelding (zie hiernaast) is een design te zien dat sterk doet denken aan de iPhone 6. Dit zou overigens in lijn liggen met eerdere berichten over het uiterlijk van de Galaxy S6, die naar verluidt meer afgeronde hoeken krijgt.

Het toestel zou daarnaast, in tegenstelling tot de Galaxy S5, gemaakt zijn van metaal. Het is aannemelijk dat het nieuwe vlaggenschip wat weg zal hebben van de  toestellen in  de Galaxy A-reeks. Helaas is de kans groot dat het metalen design ervoor zorgt dat de S6 niet waterdicht is.  Metaal kan lastig met water overweg en het is moeilijk – en vooral duur – om te voorkomen dat dit gaat roesten.

2. Betere specificaties

Over de Galaxy S6 specs zijn we de laatste weken steeds meer te weten gekomen. Naar verwachting wordt het scherm van het toestel 5,1 inch  groot en heeft het een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de extreem hoge resolutie iets zal toevoegen. QHD-schermen zijn tot op heden geen meerwaarde gebleken, zeker niet op schermen kleiner dan 6 inch. Ook verbruiken deze schermen aanzienlijk meer energie dan bijvoorbeeld 1080p-displays.

Samsung Galaxy S6

Verder zou Samsung ervoor kiezen om de Galaxy S6 te voorzien van een  eigen Exynos-processor, en niet een Snapdragon 810-chip. Laatstgenoemde zorgt naar verluidt  voor overhittingsproblemen wanneer hij in het toestel wordt geplaatst. Onderhuids zou verder 3GB of 4GB aan werkgeheugen en 32,  64 of 128GB aan opslagruimte aanwezig zijn. Ook is het aannemelijk dat de Galaxy S6 standaard op Android 5.0 (Lollipop) draait met een vernieuwde versie van TouchWiz.

3. Galaxy S6 Edge en Active-variant

galaxy s6 edge

Naar verwachting brengt Samsung  naast de reguliere Galaxy S6 ook een speciale Edge-versie uit. Deze moet de Galaxy S6 Edge gaan heten en een scherm hebben dat over beide  zijkanten loopt. Het  gebogen scherm zou voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan het tonen van je notificaties, favoriete apps en contacten. Daarnaast kunnen  gebruikers meer toepassingen downloaden in Samsungs eigen appwinkel.

Ook gaan er geruchten over een Active-variant van de Galaxy S6. Deze zou een  stevigere behuizing hebben, die zowel stof- als waterbestendig is. Ook van de Galaxy S5 is vorig jaar een stevige Active-versie verschenen.

4. Betere en intelligentere camera

Een van de belangrijkste features van voorgaande Galaxy-toestellen is  de camera, en dat zal bij de S6 niet anders zijn. Er gaan geruchten over een 5  en 20  megapixel-camera aan respectievelijk de voor- en achterkant van het toestel. Eerstgenoemde zou aanzienlijk zijn verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo  moet de vernieuwde camera een stuk intelligenter worden, door naast  de camerafuncties van Android Lollipop ook eigen opties toe te voegen.

5. Afmetingen: dunner dan de Galaxy S5

Galaxy S6 dikte

Uit gelekte schematische tekeningen is gebleken dat de Galaxy S6 waarschijnlijk dunner wordt dan zijn voorganger. Het toestel meet 143,3 bij 70,8 bij 6,9 millimeter en is aanzienlijk slanker dan de Galaxy S5, die 8,1 millimeter meet.

Wel is uit de tekeningen op te maken  dat de camera van de S6 iets uitsteekt. Dit zou ervoor zorgen dat het toestel niet helemaal stil ligt, wanneer je ‘m op de achterkant legt. Gebruik je straks een hoesje, dan heb je hier natuurlijk minder  last van.

6. Onthulling op 1  maart

Volgens verschillende bronnen wordt de Galaxy S6 tijdens het Samsung Unpacked-evenement op 1 maart gepresenteerd. Dit is precies één dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. Vorig jaar kondigde Samsung ook al haar vlaggenschip in de Catalaanse hoofdstad aan.

De reguliere Galaxy S6 gaat naar verluidt 749 euro kosten (32GB-versie) en wordt uitgebracht in vier verschillende kleuren. De prijs van de Galaxy S6 Edge ligt waarschijnlijk zo’n 100 euro hoger. Het is nog niet bekend wanneer de toestellen in ons land zullen verschijnen.

Voorverkoop Samsung Galaxy S6 en S6 Edge is gestart

Wil jij als eerste de Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge bemachtigen? Dat kan nu, want bij de meeste shops en providers is de voorverkoop van start gegaan. Bekijk hieronder de beste deals.

Voorverkoop Samsung Galaxy S6

WinkelMinSMSDataToestelMaandprijs
Typhone150 min150 sms500MBToestel GratisVanaf €38,- p/mBekijken
StudentmobielOnbep. minOnbep. sms5GBToestel GratisVanaf €49,- p/mBekijken
Belsimpel150 min150 sms500MBToestel €11Vanaf €37,- p/mBekijken
Coolblue300 minOnbep. sms1GBToestel GratisVanaf €44,- p/mBekijken
GSMwijzerOnbep. minOnbep. sms5GBToestel GratisVanaf €49,- p/mBekijken
Hi100 minOnbep. sms4GBToestel €99Vanaf €50,- p/mBekijken
KPNOnbep. minOnbep. sms5GBToestel €99Vanaf €54,- p/mBekijken

Voorverkoop Samsung Galaxy S6 Edge

WinkelMinSMSDataToestelMaandprijs
Studentmobiel150 min150 sms500MBToestel GratisVanaf €41,- p/mBekijken
Typhone150 min150 sms500MBToestel GratisVanaf €46,- p/mBekijken
Belsimpel150 min150 sms500MBToestel €11Vanaf €47,- p/mBekijken
Coolblue150 min150 sms1GBToestel €18Vanaf €43,- p/mBekijken
GSMwijzer150 min150 sms500MBToestel GratisVanaf €41,- p/mBekijken
Vodafon300 minOnbep. sms1GBToestel €129Vanaf €54,- p/mBekijken
HiOnbep. minOnbep. sms5GBToestel €229Vanaf €50,- p/mBekijken
KPNOnbep. minOnbep. sms5GBToestel €229Vanaf €54,- p/mBekijken

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu