Samsung blijft Galaxy S6 teasen in aanloop naar release

Gijs Ettes
20 februari 2015, 13:56
1 min leestijd
Samsung blijft Galaxy S6 teasen in aanloop naar release

In aanloop naar de onthulling op 1 maart heeft Samsung weer een video van de Galaxy S6 openbaar gemaakt. De teaser gaat in op het materiaal waarvan het vlaggenschip is gemaakt, waarschijnlijk een combinatie van metaal en glas.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 teaser

In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de Galaxy S6 naar verwachting een metalen behuizing met een dikte van  6,9 millimeter. Het toestel wordt dunner dan de Galaxy S5 (8,1 millimeter), maar is waarschijnlijk niet meer waterdicht. Voor consumenten die dit wel wensen, werkt Samsung naar verluidt aan een stof- en waterbestendige Active-versie. Op 1 maart wordt ook de presentatie van de Galaxy S6 Edge verwacht, een variant van de Galaxy S6 met een scherm dat aan beide zijkanten iets afloopt.

Wat specs betreft wordt de Galaxy S6 een flinke verbetering ten opzichte van de S5. Zo is er een energiezuinige Exynos 7 octacore-processor van Samsung aan boord, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen.

Het display van de smartphone meet waarschijnlijk 5,1 of 5,2 inch, maar over de resolutie bestaan twijfels. Mogelijk voorziet Samsung alleen de duurdere Edge-variant van een QHD-resolutie. Wat ons betreft is het geen ramp als de S6 een 1080p-scherm krijgt, aangezien het toestel waarschijnlijk is voorzien van een kleinere 2600 mAh-accu en een full-hd-resolutie minder energie vreet.

De teasers van de Galaxy S6 die Samsung eerder publiceerde, kun je hieronder bekijken:

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu