De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Galaxy S6 (Edge) update maakt vingerafdrukscanner accurater

Gijs Ettes
12 mei 2015, 15:28
1 min leestijd
Samsung Galaxy S6 (Edge) update maakt vingerafdrukscanner accurater

Samsung rolt een kleine update voor de Galaxy S6 en S6 Edge uit. Deze maakt de vingerafdrukscanner accurater en verbetert de interface van diverse Samsung-apps waaronder E-mail, Muziek en S Planner.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 update nog niet breed beschikbaar

samsung Galaxy S6 update

Op het moment van schrijven is de  Samsung  Galaxy S6 update, die rond de 159MB weegt, nog niet beschikbaar in Nederland. De uitrol is wel al gestart in landen als Maleisië en de Filipijnen en brengt naast de eerder genoemde verbeteringen een nieuwe feature voor de bewerkingsoptie in de Galerij, en verbeterde compatibiliteit met accessoires.

Volgens Sammobile lost de update echter niet het Galaxy S6 ram-probleem op waarmee sommige gebruikers te kampen hebben. Samsung heeft het probleem wel bevestigd en werkt aan een over-the-air-update die het moet oplossen.

De veroorzaker van het ram-probleem  is een fout in de multitasking van Android. Als opgestarte apps op een gegeven moment niet meer worden gebruikt, zouden deze automatisch uit het werkgeheugen moeten worden verwijderd. Dit gebeurt echter niet, waardoor alle apps – actief of inactief – in het werkgeheugen opgeslagen blijven. Als je  zoveel apps opstart dat het werkgeheugen volraakt, lopen apps vast en crashen ze om plaats te maken voor nieuwe apps.

Wanneer je problemen ondervindt met crashende apps op je Galaxy S6 en S6 Edge kun je op de `alles sluiten`-knop drukken om het werkgeheugen vrij te maken. Ook kan het helpen om je toestel opnieuw op te starten en regelmatig voor updates te checken (via ‘Instellingen > Toestel-info > Software-update’).

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu