De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update Samsung Galaxy S6 (Edge) brengt fix voor Stagefright-lek

Gijs Ettes
6 augustus 2015, 11:50
1 min leestijd
Update Samsung Galaxy S6 (Edge) brengt fix voor Stagefright-lek

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zijn van een onderhoudsupdate voorzien die de toestellen soepeler en stabieler laat werken. Bovendien brengt de update een oplossing  voor het recente Stagefright-lek dat in Android is aangetroffen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 update dicht Stagefright-lek

Eerder schreven we al over de Galaxy S6 Edge update van enkele honderden MB’s die stabiliteitsverbeteringen, bugfixes en ‘verbeterde features’ bracht. De update is inmiddels ook voor de Galaxy S6 beschikbaar en uit een test met de Stagefright Detector van beveiligingsbedrijf Lookout blijkt dat deze een oplossing brengt voor het recente  Stagefright-lek.

Dit ernstige  lek in het videoframework van Android geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om een smartphone of tablet over te nemen door enkel een video met malafide code te versturen. Gebruikers hoeven in sommige gevallen de video niet eens te openen of bekijken.

De update voor de Galaxy S6 en S6 Edge is sowieso al beschikbaar voor unbranded toestellen. Heb je jouw smartphone via een provider besteld, dan kan het zijn dat je de update iets later ontvangt. Via ‘Instellingen > Toestel-info > Software-update’ controleer  je of je Galaxy-toestel bijgewerkt kan worden. Vervolgens kun je met de gratis Stagefright Detector-app checken  of je nog gevaar loopt.

Eerder beloofde Samsung om sneller patches voor ernstige beveiligingslekken uit te rollen. Hiermee moet de veiligheid van Android-smartphones en -tablets van de Zuid-Koreaanse fabrikant beter worden gewaarborgd. Google heeft op zijn beurt aangegeven dat binnen enkele weken veel Android-smartphones en -tablets de patch voor het ernstige lek ontvangen.  Zo worden onder meer ook Nexus-toestellen, de LG G2/G3/G4, HTC One M7/M8/M9, Sony Xperia Z2/Z3/Z3 Compact en Galaxy S5/S4/S3/Note 4 (Edge)/Note 3 bijgewerkt.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu